Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPLDM

Întrevedere cu şeful misiunii de monitorizare a alegerilor a OSCE/ODIHR

|versiune pentru tipar| PLDM, 12 iunie 2015

Astăzi, Vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, şi candidatul PLDM la funcţia de Primar general al Municipiului Chişinău, Serafim Urechean, au avut o întrevedere cu Kimmo Kiljunen, Şeful Misiunii de monitorizare a alegerilor a OSCE/ODIHR.

Interlocutorii au discutat despre situaţia politică din Republica Moldova în contextul alegerilor generale locale, desfăşurarea campaniei electorale, mijloacele de finanţare, miza acestui scrutin şi reconfirmarea vectorului european la nivel de comunităţi.

Serafim Urechean i-a spus oficialului că sutele de întâlniri pe care le-a avut cu cetăţenii l-au convins de faptul că municipiul Chişinău are nevoie urgentă de o administrare publică eficientă, de un management urban modern, de tip european, la baza căruia să fie competenţa şi transparenţa. Doar în asemenea mod, cetăţenii îşi pot recupera încrederea în APL.

La rândul său, Liliana Palihovici a menţionat că PLDM promovează o campanie pozitivă, bazată pe concurenţa ideilor şi a platformelor. La fel, vicepreşedinta PLDM a relatat despre modificările din legislaţia electorală, care interzice utilizarea în campanie a însemnelor altor state, imaginilor foto şi video cu lideri străini, precum şi a surselor financiare de peste hotare. Aceste modificări au fost adoptate pentru a garanta desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte, a subliniat Liliana Palihovici.

Kimmo Kiljunen a declarat că Misiunea OSCE/ ODIHR monitorizează atent procesul electoral din ţara noastră şi va da aprecierile de rigoare la finalizarea scrutinului.

pldm.md