Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: De mâine, începem negocierile pentru crearea coaliţiilor

|versiune pentru tipar| PLDM, 14 iunie 2015 | 

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, se declară dezamăgit de rata de participare la vot în cadrul alegerilor locale de astăzi.

“De obicei, prezenţa la locale este mai mare decât la parlamentare. Cred că asupra acestei situaţii urmează să medităm şi să tragem concluzii şi acţiuni”, a declarat Filat în cadrul unui briefing de presă.

Preşedintele PLDM a anunţat că îndată ce vor fi anunţate rezultatele finale, va iniţia consultări împreună cu partidele proeuropene privind constituirii majorităţilor proeuropene în consiliile raionale şi locale.

“Nu pot trece cu vederea constituirea unei coaliţii majoritare pentru guvernarea R. Moldova. Discuţiile deja le-am demarat. Am avut primele discuţii cu colegii din PD. Contrar declaraţiilor unor membri PL, am încercat să vorbesc şi cu dl Ghimpu. Nu am reuşit. Sper că vom reuşi să avem comunicarea necesară pentru a purcede la crearea unei noi majorităţi parlamentare şi la investirea, cât mai rapidă, a unui nou Guvern”, a precizat Filat.

Politicianul a ţinut să sublinieze că, ţinând cont de situaţia din regiune, alegerile parlamentare anticipate ar însemna un dezastru pentru R. Moldova.

pldm.md