Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a chemat colegii din partidele pro-europene la negocieri imediate şi transparente

|versiune pentru tipar| PLDM, 29 iunie 2015 | 

Alegerile locale generale 2015 au fost câştigate detaşat şi univoc de partidele pro-europene. Cetăţenii au demonstrat că cei care vin să promoveze interesele altui stat sunt taxaţi dur, chiar şi la nivel de comunitate. Aceasta înseamnă că ţara este vie, că ţara este europeană, iar politica hibrid nu îşi are locul în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing pe marginea rezultatelor scrutinului general local.

Vlad Filat a accentuat că urmează două exerciţii extrem de importante: crearea coaliţiei pro-europene de guvernare la nivel central şi local şi a invitat colegii din PD şi PL la negocieri imediate, transparente, bazate pe principiul responsabilităţii, pentru a crea o coaliţie majoritară şi, în rezultat, pentru a avea un guvern puternic.

“Avem toată deschiderea şi suportul cetăţenilor şi partenerilor externi. Nu avem dreptul să-i dezamăgim”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a insistat pe importanţa creării coaliţiilor pro-europene de guvernare la nivel de raioane, oraşe şi municipii.

“Avem misiunea de a crea coaliţii pro-europene la nivel local, reiterăm importanţa acestui lucru. Trebuie să acţionăm imediat, or numai aşa vom putea asigura reformele necesare”, a subliniat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a ţinut să mulţumească alegătorilor pentru încrederea acordată, dar în mod special echipei PLDM, care e dat dovadă de organizare a unei campanii politice exemplare, bazată pe corectitudine şi conţinut.

“PLDM a obţinut un rezultat bun. Cruciale sunt şi victoriile simbolice pe care le-am obţinut: Soroca este în mâini bune, în mâinile ţării; la fel ca şi Ungheni — primul oraş european din Moldova”, a punctat Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai menţionat că actuala campanie nu a fost simplă, unele pierderi puteau fi evitate, mai ales în mediul urban, şi partidele pro-europene urmează să analizeze acest aspect.

“A fost o victorie obţinută în condiţii extrem de dificile. Am văzut multe cazuri de violenţă, de corupere, propagandă din exterior fără precedent. Toate acestea trebuie să ne pună pe gânduri, să analizăm la rece rezultatele alegerilor. Or, dacă nu vom face acest lucru — în pericol va fi pus principiul democraţiei electorale din Republica Moldova”, a spus Vlad Filat.

pldm.md