Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Renato Usatîi se întoarce în Moldova

|versiune pentru tipar| PN, 30 aprilie 2015

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi se întoarce în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de politician chiar pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Usatîi, evenimentul se va produce în următoarele zile. Cel mai probabil, preşedintele Partidului Nostru va participa personal în alegerile locale şi îşi va înainta candidatura pentru funţia de primar de Bălţi, cel puţin asta reiese din postarea lui.

“Se pare că Octavian Mahu este un politician dur… Stau acasă şi fac bagajele. Îi recomand să facă acelaşi lucru. P.S. peste câteva zile mă întorc în Moldova”, — a scris Usatîi noaptea trecută în timp ce urmărea o emisiune la un post moldovenesc de televiziune cu participarea candidatului PCRM la funcţia de primar al municipiului Bălţi.

Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, deja şi-a înregistrat candidatul la funcţia de primar al Chişinăului. Este vorba despre Ilian Caşu, unul dintre favoriţii cursei electorale.

Amintim că Renato Usatîi a fost nevoit să părăsească Republica Moldova la sfârşitul anului trecut, când autorităţile de la Chişinău i-au scos ilegal formaţiunea din cursa electorală, au arestat câţiva membri şi activişti ai formaţiunii conduse de Usatîi, iar politicianului i-au deschis 5 dosare penale, cu scopul de a-l întemniţa.

Toate acestea se întâmplau în perioada în care partidul condus de Usatîi era cotat ca lider în sondajele de opinie. Mai multe Ambasade (inclusiv cea a SUA) şi organizaţii internaţionale şi-au exprimat atunci îngrijorarea.

ru1.md