Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Ilian Caşu: Vom lichida corupţia din primărie pentru totdeauna!

|versiune pentru tipar| PN, 11 mai 2015 | 

Partidul Nostru a înregistrat lista candidaţilor la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău.Candidatul formaţiunii la funcţia de primar al capitalei, Ilian Caşu, susţine că echipa Partidului Nostru pentru CMC a fost selectată exclusiv pe criteriul profesionalismului.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, şi Ilian Caşu, candidatul formaţiunii la funcţia de primar al municipiului Chişinău, au depus astăzi actele pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de consilier în CMC.

Potrivit lui Ilian Caşu, candidaţii Partidului Nostru pentru CMC sunt oameni mai puţin cunoscuţi, dar cinstiţi şi profesionişti în domeniul lor de activitate.

“Vom avea o altă primărie, o primărie fără corupţie, iar în capul mesei va sta legea. Vom avea o primărie care va funcţiona exclusiv în interesul orăşenilor, ceea ce capitala nu a mai avut până acum. Am selectat candidaţii în primul rând pe criteriul profesionalismului, avem o echipă de oameni care nu şi-au pătat reputaţia şi numele şi sunt gata să servească Chişinăul şi nu intereselor meschine. Principalele obiective ale echipei noastre sunt lupta împotriva corupţiei, o primărie cu funcţionari cinstiţi, care vor servi interesului public, iar primarul va fi un exemplu demn de urmat în respectarea legii. Ne vom axa pe proiecte de infrastructură cum sunt drumurile, trotuarele, parcările şi vom rezolva problema deşeurilor şi câinilor vagabonzi.”, a declarat Ilian Caşu.

Liderul partidului Renato Usatîi a precizat că “niciun alegător care va vota candidatul Partidului Nostru nu va regreta alegerea făcută”.

“Ni se reproşează că nu avem nume cunoscute în listă. Cu cât mai puţine nume cunoscute vom avea în liste, cu atât mai bine. Lichidând toate schemele de corupţie care există, atunci vă garantez că minimum 30% din resursele financiare vor fi disponibile, acelaşi lucru şi când vorbim de privatizarea terenurilor, nu este greu de înţeles că, efectuând o expertiză, putem afla cât costă real un ar de pământ la Ciocana, în Centru, la Botanica sau în suburbii şi atunci vor fi destui bani în buget.”, consideră Usatîi.

“Acolo unde Partidul Nostru va câştiga alegerile, funcţionarii publici nu vor mai aleşi pe criterii politice aşa cum se obişnuieşte astăzi în Primăria Chişinău, unde toţi sunt liberali, iar la Primăria Bălţi toţi sunt comunişti. Vom angaja doar pe criterii de profesionalism, vor fi doar oameni care îşi respectă cinstit obligaţiunile”, a precizat Usatîi.

Politicianul a precizat că obiectivul Partidului Nostru este de a atrage investiţii străine în centrele raionale pentru a dezvolta infrastructura acestora şi a majora bugetele locale, care în prezent sunt insuficiente.

“În acele localităţi unde vom câştiga alegerile vor lucra manageri buni şi vor veni investitori serioşi, mă refer la oamenii de afaceri ruşi cu care vom colabora şi care sunt gata să investească, dar cu o singură condiţie: ca banii lor să nu fie furaţi de funcţionari, ca businessul lor să le aducă venit dar nu bătăi de cap.”, — a promis Usatîi.

Preşedintele Partidului Nostru a precizat că formaţiunea pe care o conduce a înaintat candidaţi la funcţia de primar şi consilier local în municipiile Comrat şi Bălţi şi în toate oraşele ţării, cu excepţia a două centre raionale.

“Sunt gata şi listele pentru mai mult de 50% din localităţile ţării. Din cauza că Partidul Nostru a trecut printr-o perioadă mai dificilă, care a fost văzută de întreaga ţară, am fost nevoiţi să refuzăm multe propuneri, astfel nu am reuşit să acoperim ţara sută la sută. Avem obiectivul să obţinem majoritatea în consiliile raionale şi să câştigăm alegerile în Chişinău, Bălţi şi Comrat pentru a putea uni aceste «trei capitale ale ţării»”, a conchis Usatîi.

ru1.md