Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Autorităţile încearcă din nou să împiedice participarea partidului lui Usatîi la alegeri

|versiune pentru tipar| PN, 13 mai 2015

Comisia Electorală Centrală a obligat partidul condus de Renato Usatîi, Partidul Nostru, să prezinte într-un termen de trei zile provinienţa banilor folosiţi în campania electorală.

Reprezentantul Partidului Democrat la CEC, Andrei Volentir, controlat de Vladimir Plahotniuc, a obligat reprezentanţii Partidului Nostru la CEC să prezinte în trei zile un raport privind provinienţa resurselor financiare utilizate de formaţiune în campania electorală. Potrivit lui Volentir, Partidul Nostru a indicat în raportul financiar suma de 1,555 mil. lei, însă nu a indicat sursa acestor mijloace financiare.

Amintim că, deşi era unul dintre partidele cu cea mai mare popularitate, “Patria” a fost exclusă din cursa electorală abuziv şi ilegal la comandă politică cu o zi înainte de data alegerilor. Instanţele de judecată au decis excluderea formaţiunii doar în baza unor “bănuieli rezonabile” şi “rapoarte secrete ale poliţiei”. Analiştii politici şi experţii au declarat că eliminarea unui partid de opoziţie din cursa electorală pune sub semnul întrebării legitimitatea rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014.

ru1.md