Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Usatîi către bălţeni: Voi clarifica toate situaţiile dubioase şi ilegalităţile din oraş!

|versiune pentru tipar| PN, 21 mai 2015 | 

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al municipiului Bălţi a vizitat unul dintre cele mai aglomerate locuri din capitala de nord — piaţa centrală.

Renato Usatîi a discutat atât cu cumpărătorii, cât şi cu comercianţii de la piaţă, pe care i-a asigurat că nu va închide piaţa când va deveni primar, potrivit specualţiilor din oraş.

“Piaţa îşi va continua activitatea ca şi până acum. Din bani proprii voi face un audit la toate loturile de teren de pe teritoriul pieţei care au fost vândute. În acest sens, mă voi clarifica foarte dur cu toate situaţiile dubioase.”, a spus Usatîi, precizând că intenţionează să pună în aplicare o mtedotă nouă, diferenţiată de achitare a patentei de întreprinzător pentru ca “persoanele cu dizabilităţi să nu achite aceleaşi impozite ca şi ceilalţi agenţi economici”.

“Trebuie să încetăm practica luării de mită la fiecare pas. M-am întors în acest oraş pentru a pune capăt corupţiei. Nu intenţionez să mă ocup de privatizări şi nu voi promova propriile interese. Am obţinut tot ce mi-am dorit de la viata pe plan material. Acum pentru mine este important să demonstrez prin exemplul Bălţiului cum poate fi dezvoltat un oraş, atunci când este dorinţă. Consider că cea mai bună reclamă o fac rezultatele obţinute, care vor fi vizibile aici deja peste patru ani!”

Renato Usatîi a declarat că, imediat după ce va câştiga alegerile, va semna un acord de colaborare economică între Bălţi şi Sankt Petersburg.

“După alegeri voi avea o întâlnire cu Guvernatorul Sankt-Petersburgului domnul Poltavcenko. Nu este vorba doar despre un ajutor financiar. Dacă în calitate de granturi ne vor oferi, de exemplu, 20 de camioane, 10 mixere de beton sau câţiva kilometri de ţevi, asta va însemna o contribuţie semnificativă la dezvoltarea oraşului.”, a spus Usatîi, precizând că pentru a schimba situaţia radical în ţară astăzi Moldova are nevoie de “un al doilea Lucaşenko”, iar el intenţionează să fie acesta.

ru1.md