Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Autorităţile sunt în panică, inventează motive pentru excluderea partidului lui Usatîi din alegeri

|versiune pentru tipar| PN, 27 mai 2015 | 

Reprezentantul PLDM la CEC consideră că Partidul Nostru trebuie exclus din cursa electorală pentru…promisiunea de a ajuta veteranii. Iar în teritoriu se încearcă implicarea candidaţilor la funcţia de consilier din partea partidului lui Usatîi în scheme electorale dubioase, îndreptate spre discreditarea formaţiunii.

Partidul lui Filat pregăteşte noi provocări pentru Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Declaraţia aparţine liderului formaţiunii şi a fost făcută astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

Usatîi a declarat jurnaliştilor că la CEC deja se discută despre excluderea formaţiunii sale din cursa electorală pentru alegerile locale din 14 iunie. Liderul Partidului Nostru a menţionat că politicienii de la guvernare pregătesc un scenariu similar celui de la alegerile parlamentare, când acesta a fost exclus din cursa electorală cu două zile înainte de alegeri.

Usatîi spune că iniţiatorul înlăturării sale este Vasile Gafton, reprezentantul PLDM la CEC. Omul lui Filat consideră că promisiunile făcute recent de Usatîi pot fi calificate drept acţiuni de corupere a alegătorilor.

“Eu ajut veteranii în fiecare an şi în fiecare an organizez vacanţe la mare pentru copii nevoiaşi. Pentru că în acest an campania electorală este în mai-iunie, am amânat oferirea acestor ajutoare pentru luna iulie, inclusiv după alegeri. Gafton crede că promisiunile mele post-alegeri de a ajuta veteranii din Făleşti şi cadoul meu pentru Bălţi — un troleibuz — pot fi interpretate drept coruperea alegătorilor. În acest caz care este diferenţa între promisiunile lui Usatîi şi promisiunile candidaţilor la preşedinţie sau la funcţia de deputat, care pe parcursul ultimilor 15 ani au promis cetăţenilor să le majoreze indemnizaţiile, pensiile până la 500 de euro, cum a făcut, de exemplu, Urechean, şi multe altele. Singura diferenţa e doar în faptul că Usatîi îşi îndeplineşte promisiunile după alegeri spre deosebire de alţii”, a explicat Usatîi

Liderul Partidului Nostru a declarat că în câteva raioane ale ţării reprezentanţii PLDM încearcă să atragă candidaţii partidului lui Usatîi să participe la scheme dubioase.

“Azi dimineaţă în trei raioane, Ocniţa, Edineţ şi Drochia, reprezentanţii PLDM s-au apropiat de candidaţii noştri şi le-au propus să plece la Moscova, le-au cumpărat bilete la Domodedovo. Acolo în aeroport fiecărui dintre ei urma să le ofere câte 9600 de dolari, iar la întoarcerea în Moldova să răspundă vameşilor că conducerea partidului i-au trimis după bani la Moscova. Astfel toată suma de 9600 de euro urma să le rămână lor în calitate de onorariu.”, a declarat Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, Partidul Nostru are peste 4000 de candidaţi la funcţia de consilier în toată ţara şi “Slavă Domnului că toţi, sau cel puţin majoritatea dintre ei, mi-au povestit că au fost încercări de-ai corupe azi dimineaţă, dar eu nu pot să ghicesc unde la cine ar mai putea merge oamenii lui Filat.”, a precizat Usatîi.

Amintim că în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, prin decizia Comisiei Electorale Centrale şi apoi a instanţelor de judecată, partidul Patria, al cărui cap de listă a fost Renato Usatîi, a fost exclus abuziv şi ilegal din cursa electorală la comanda lui Filat şi Plahotniuc.

ru1.md