Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Renato Usatîi: Autorităţile pregătesc decretarea Stării de urgenţă

|versiune pentru tipar| PN, 28 mai 2015

Autorităţile intenţionează să anuleze alegerile locale generale, planificate pentru data de 14 iunie, sub pretextul decretării Stării de urgenţă în ţară

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a făcut anunţul pe reţelele de socializare, comentând “operaţiunea specială” a poliţiei, în rezultatul căreia pe şantiere de construcţii din centrul Chişinăului au fost găsite sticle cu lichid inflamabil şi alte obiecte, care potrivit şefului poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, trebuie să fie utilizate pentru destabilizarea situaţiei la Chişinău.

De remarcat că pe fotografiile, difuzate de postul TV controlat de oligarhul Plahotniuc, Publika TV, alături de muniţii se vede ziarul de partid al lui Renato Usatîi.

“Privesc fotografiile publicate de Publika TV şi văd, că se repetă scenariul cu sperietorile, folosit în campania electorală din noiembrie 2014. În colţul stâng de jos al fotografiei, aparent întâmplător a nimerit ziarul nostru de partid «Puterea e în adevăr!». Am o întrebare pentru cei care au organizat această nouă aberaţie: de ce alături de ziarul nostru nu stă şi copia paşaportului meu? Reieşind din subiectele care abundă astăzi televiziune, autorităţile fac totul pentru a decreta Stare de urgenţă cu scopul de a anula alegerile locale şi a le amâna pe un termen nedeterminat”, a scris Renato Usatîi pe reţele de socializare, comentând acţiunile guvernanţilor.

Conform Legii privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, stare de urgenţă este decretată printr-o hotărâre a Parlamentului, care se adoptă cu votul simplei majorităţi a deputaţilor prezenţi în sala de şedinţe. În perioada stării de urgenţă nu se admite organizarea alegerilor în organele centrale şi locale de administrare publică, cât şi referendumuri republicane şi locale.

ru1.md