Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Usatîi către bălţeni: Înţeleg ce am de înfruntat, dar merg înainte!

|versiune pentru tipar| PN, 4 iunie 2015 | 

Renato Usatîi s-a întâlnit pe data de 3 iunie cu locuitorii din cartierul 10 din Bălţi, care au avut ocazia să comunice direct cu candidatul la funcţia de primar al municipiului Bălţi şi să-i adreseze întrebări

Sute de bălţeni au venit în piaţa din faţa liceelor “Lomonosov” şi “Coşbuc”. Mame cu copii s-au adunat pe bulevard, iar locuitorii blocurilor multietajate au deschis geamurile pentru a-l asculta pe Usatîi. Politicianul şi-a expus poziţia (programul nu trebuie să fie unul foarte amplu, ci unul concret şi realizabil), iar ulterior a început să răspundă la întrebări.

Unul dintre bălţeni, îngrijorat de declaraţiile tranşante şi directe ale liderului Partidului Nostru, l-a întrebat pe Renato Usatîi dacă nu se teme acesta să repete soarta fostului director al Asociaţia Pieţelor, omorât în ajun, după ce acesta intenţiona să deconspire scheme de fraudare. “Am auzit despre acest caz. Înţeleg ce am de înfruntat. Vom vedea, dar merg înainte”, a răspuns Renato.

Tonalitatea ridicată a unuia dintre localnici, “la ce procent de voturi vă aşteptaţi la alegeri?”, l-a făcut pe Renato Usatîi să glumească: “Reieşind din tonalitatea Dvs., voi câştiga din primul tur. Credeam că voi lua 52%, iar acum sunt convins că vor fi chiar 58%. Dacă să vorbim serios, atunci, reieşind din întâlnirile pe care le am cu oamenii, am sentimentul că totul va reuşi”. Aceste cuvinte, la fel ca şi multe altele din acea seară, au provocat aplauze.

Oamenii s-au arătat interesaţi cum vor fi soluţionate problemele oraşului, având un buget de 300 mil. de lei (“Prin granturi şi investiţii, eu ştiu cum să le atrag. Important este să creăm o concurenţă sănătoasă. Mulţi au încercat să creeze ceva la Bălţi, dar n-au reuşit pentru că nu li s-a permis. Iar dacă vom «scurta» cuiva mâinile, atunci se vor elibera 20–30% din fondurile bugetare”), ce dezvoltare va avea sportul din Bălţi, ce susţinere vor primi păturile vulnerabile ale societăţii şi multe altele.

Cel mai important, oamenii s-au arătat îngrijoraţi dacă nu se va repeta istoria de anul trecut, cu eliminarea din cursa electorală. Renato nu s-a încumetat să garanteze că acest lucru nu se va întâmpla: “Partizanii roşii nu dorm. Nu vor să-şi ia rămas bun de la putere, nici acolo (în centru — n.n.), nici aici”. Dar a presupus că guvernarea nu se va încumeta să o facă: “De două ori în timp de jumătate de an, ar fi prea de tot!”.

Deseori, în loc să adreseze întrebări, oamenii se apropiau de microfon doar pentru a-i dori succes la alegeri şi forţe pentru realizarea celor propuse. Ei spuneau că au obosit deja de actuala guvernare şi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele alegerilor.

ru1.md