Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Peste 15 mii de oameni! Moldova l-a susţinut pe Renato Usatîi la Marşul Naţional “Pentru alegeri corecte!”

|versiune pentru tipar| PN, 11 iunie 2015 | 

Partidul Nostru a organizat un Marş Naţional grandios care a adunat toţi cetăţenii ţării

Marşul Naţional “PENTRU ALEGERI CORECTE”, organizat de Partidul Nostru pe 10 iunie a adunat la Chişinău peste 15 mii de oameni. Moldoveni din toate regiunile ţării au răspuns îndemnului lui Renato Usatîi şi au venit în centrul Capitalei pentru a a se opune tentativelor partidelor de la guvernare de-i a-i lipsi de dreptul la vot la alegerile locale din 14 iunie, aşa cum s-a întâmplat în noiembrie anul trecut.

“Am venit să particip la acest marş pentru că nu trebuie să permitem guvernării să să falsifice alegerile”, a declarat Efim Galun din Comart.

“Nimeni nu m-a obligat să vin la Chişinău, am venit din propria iniţiativă! Am familie pe care trebuie să o întreţin şi nu pot rămâne indiferentă faţă de situaţia catastrofală din Moldova”, şi-a exprimat nemulţumirea Ion Guzun din Teleneşti.

“Pledăm pentru alegeri corecte!”, a declarat Larisa Ştirbu din Drochia. “Există pericolul falsificării alegerilor! Autorităţile trebuie să audă şi să înţeleagă că vocea poporului este puternică! «

»Am venit vreo 300 de oameni din raionul Soroca, — a spus Vitalie Televca. — Suntem sătui de fărădelegile din ţara noastră. Actuala guvernare poate falsifica alegerile, iar noi nu trebuie să permitem astfel de ilegalităţi, nu le putem permite să ne fure votul şi de această dată. La Soroca, de exemplu, deja au tipărit cu aproape 20 de mii de buletine mai mult decât este nevoie”

“Suntem aici în inima ţării pentru că suntem cetăţeni conştienţi de drepturile noastre şi obligaţiunile faţă de viitorul ţării noastre. Alegerile vor fi un vot de blam pentru guvernanţi, cei care au adus dezastru economic, financiar şi politic în Moldova. Indiferent din ce localitate provenim, suntem cei care optează pentru o societate deschisă în care corupţia este un duşman, pentru aleşi locali oneşti şi responsabili în faţa poporului. Am venit aici să spunem ca nu vom tolera frauda electorală, pentru ca anume prin fraudă, guvernanţi vor să se menţină la putere şi să continue furtul ţării. Alegerile locale din 14 iunie trebuie să devină un pas decisiv spre un viitor prosper fără hoţi la guvernare.”, a declarat candidatul la funcţia de consilier în CMC, Alexandr Petkov.

“Ne-am adunat în PMAN, în primul rând ca şi cetăţeni ai Republicii Moldova, cetăţeni cu o poziţie civică pentru restabilirea democraţiei electorale în ţara noastră. La 30 noiembrie 2014, la alegerile parlamentare, nu cetăţenii au ales reprezentanţii în Parlament, ci asta au făcut-o, în locul lor, criminal, abuziv şi ilegal, poliţia, procuratura, instanţele de judecată şi CEC a lui Iurie Ciocan. Cerem insistent ca, la alegerile locale de duminică, cetăţenii să îşi poată alege primarii şi consilierii în alegeri libere şi corecte, aşa cum prevede Constituţia şi Codul Electoral. Partidul Nostru participă la alegerile locale cu oameni capabili să demonstreze că puterea poate fi pentru oameni, iar noi nu ii vom dezamăgi. Speranţa oamenilor la o viaţă mai bună cu Partidul Nostru şi Renato Usatîi nu va muri niciodată.”, a declarat Ilian Caşu, candidatul Partidului Nostru la funcţia de Primar General al Capitalei.

Coloana de manifestanţi formată din peste 15 mii de adepţi şi susţinători ai Partidului Nostru a potrnit din scuarul Circului şi a mers în marş timp de o oră până în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Oamenii au scandat lozinci: “Duminică votăm, Moldova eliberăm!”, “Jos, mafia!” “Moldova, Victorie”, “Nu dăm nici un vot pentru clanul mafiot”, “Votăm cu toţii să nu treacă hoţii”, exprimându-şi speranţa în desfăşurarea unui scrutin corect pe data de 14 iunie.

“Un marş naţional grandios al cetăţenilor Republicii Moldova — acesta este răspunsul nostru la tentativele guvernanţilor de a fura ultimele libertăţi democratice — de a alege şi a fi ales.”, a declarat Renato Usatîi în faţa miilor de manifestanţi. “Este un marş pentru alegeri corecte, este un marş împotriva puterii criminale şi corupte, împotriva minciunii şi demagogiei! Acest marş trebuie să îi determine pe cei care stau ascunşi după geamurile clădirii din spatele meu să plece odată şi pentru totdeauna! — a declarat Renato Usatîi arătând la clădirea Guvernului din spatele său. — Trebuie să le demonstrăm şi celor care stau ascunşi după geamurile Parlamentului, Preşedinţiei, vilelor şi automobilelor scumpe cine este adevăratul stăpân al Moldovei! Adevăratul stăpân al acestei ţări este poporul Moldovei!”

Liderul Partidului Nostru a precizat că “în prezent mai multor oameni din ţară, cifra ajunge chiar la câteva sute, li se oferă viză de reşedinţă în Chişinău pentru a putea vota «corect» de două ori — la domiciliu şi în capitală.”

“În acest fel se pregăteşte falsificarea masivă a procesului de votare prin utilizarea aşa-numitului «carusel», când oamenii vii votează pentru cei decedaţi, iar cei care sunt acasă votează pentru cei care se află în străinătate. Autorităţile recurg la astfel de metode pentru că se tem să piardă puterea, se tem de schimbări, de furia poporului, se tem de Partidul Nostru şi de zeci de mii de cetăţeni oneşti şi muncitori din ţara noastră care ne susţin. Însă a venit timpul schimbărilor, iar zilele regimului oligarhic şi banditesc din Moldova sunt numărate”, a declarat Renato Usatîi la miting.

În faţa miilor de manifestanţi au ţinut discursuri şi membrii echipei lui Usatîi, printre care avocaţii Igor Şeremet şi Igor Pohilă, fostul deţinut politic Nicolai Ţipovici şi fostele angajate ale Ministerului Justiţiei Elena Griţco şi Nina Cereteu.

La finalul mitingului, Renato Usatîi a citit tuturor textul declaraţiei electorale, pentru care cei peste 15 mii de manifestanţi adunaţi în PMAN au votat unanim.

“Nu vom permite puterii criminale şi corupte să ne fure dreptul de vot, dreptul de a ne decide singuri soarta”, — se spune în declaraţie.

La finalul mitingului pe scenă au urcat doi tineri activişti care au interpretat imnul neoficial al Partidului Nostru “A venit timpul schimbării”, o piesă hip-hop care a devenit populară într-o perioadă foarte scurtă. Pe fundalul piesei membrii echipei lui Renato Usatîi au eliberat spre cer zeci de porumbei albi, care simbolizează pacea, iubirea şi bunăstarea.

ru1.md