Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Familia unui candidat al Partidului Nostru din Drochia, persecutată de PLDM şi PDM

|versiune pentru tipar| PN, 12 iunie 2015

În ajunul alegerilor, membrii echipei lui Renato Usatîi din nou sunt persecutaţi de către autorităţi

Persecutările îndreptate împotriva susţinătorilor lui Renato Usatîi au intrat într-o fază nouă. În loc de arestări şi percheziţii, administraţiile din localităţi au început să le strice viaţa celor care au îndrăznit să devină simpatizanţi, activişti sau, Doamne fereşte, membri ai Partidului Nostru.

Astfel, auditorul-şef din raionul Drochia, fostul liberal-democrat, Victor Darii, care candidează în actuala campanie din partea formaţiunii politice conduse de Usatîi la funcţia de consilier în Consiliul raional Drochia şi la funcţia de primar al satului Sofia, este supus zilnic ameninţărilor şi presiunilor din partea administraţiei PLDM care guvernează în acest raion. Însă, ţinta răzbunării a devenit soţia acestuia, Mariana Darii. Femeia, care deţine funcţia de director al grădiniţei pentru copii, angajată recent în urma unui concurs, este dată afară din post în modul cel mai neruşinat.

“Conform noului regulament, Mariana a câştigat concursul, calităţile ei profesionale au fost confirmate de o comisie specială a Direcţiei raionale de învăţământ. Însă, când s-a aflat că eu voi candida la funcţia de primar al satului Sofia şi voi reprezenta Partidul Nostru, Direcţia raională de învăţământ, formată doar din membrii PLDM a decis subit, la 10 iunie, să organizeze repetat acelaşi concurs şi a încredinţat desfăşurarea lui paşnicului şi contabilului grădiniţei, dar şi actualului primar din Sofia. În rezultat, concursul a fost câştigat de o altă persoană care, printr-o coincidenţă stranie, este membru PLDM”, a anunţat Victor Darii.

Deşi acest fapt a fost contestat la Direcţia raională de învăţământ şi, atâta timp cât nu a fost examinat, Mariana Darii este în drept să-şi ocupe funcţia, în dimineaţa zilei de astăzi, la grădiniţa de copii din Sofia au venit poliţişti pentru a o scoate forţat pe şefa instituţiei din propriul birou.

“Este un dezmăţ total! Direcţia de învăţământ, controlată total de PLDM, utilizând resurse administrative, face totul pentru ca soţia mea să rămână fără serviciu. În aceasta este implicat şi actualul primar de Sofia, membrul PDM, Fiodor Russu, care nu vrea să cedeze funcţia sa unui alt candidat. Cât vor mai dura asemenea fărădelegi, cât timp guvernarea va mai abuza de statutul său şi va aplica duble standarde?”, întreabă Victor Darii.

Candidatul la funcţia de primar din partea Partidului Nostru, Victor Darii, a declarat că îşi va căuta dreptatea în toate instanţele de judecată şi va merge chiar şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

ru1.md