Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

30 de mii! Număr record de oameni la întâlnirea cu Renato Usatîi la Bălţi!

|versiune pentru tipar| PN, 12 iunie 2015

Candidatul la funcţia de primar din partea Partidului Nostru a organizat ultimul “Dialog direct” cu bălţenii înaintea alegerilor. Următoarea întâlnire cu locuitorii capitalei de nord, în cazul victoriei electorale, va avea loc peste trei luni.

Renato Usatîi a anunţat că deja după primul trimestru de activitate în calitate de primar, bălţenii vor audia primul raport de activitate despre realizări şi planuri. Asemenea rapoarte în faţa oamenilor vor fi organizate de patru ori pe an. Este doar una dintre promisiunile făcute de Renato Usatîi miilor de oameni care au venit în Piaţa Vasile Alecsandri în seara de 11 iunie.

Un dialog direct cu cetăţenii este necesar nu doar pentru a relata despre propriile succese, dar şi pentru a asculta doleanţele bălţenilor, problemele cu care se confruntă şi, cel mai important, pentru a discuta cu ei chestiunile de importanţă vitală pentru municipiu.

“Specialiştii noştri vor realiza o expertiză şi o vor prezenta Dvs. Dacă oamenii dintr-un cartier vor decide că au nevoie de microbuze, atunci vor circula microbuze. Dacă vor spune că au nevoie de autobuze şi troleibuze, ne vom gândi cum să-i asigurăm”, a exemplificat Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru intenţionează să schimbe radical atitudinea Primăriei faţă de orăşeni. Puterea executivă trebuie să asigure maximum de transparenţă. Şi nu doar că se va schimba abordarea: nu sunt orăşenii cei care trebuie să tot umble şi să încerce să ajungă la audienţă la funcţionari, ci primarul şi echipa sa vor veni în Piaţă pentru a comunica.

“Cel mai important este — să facem ordine în cadrul Primăriei. Toate licitaţiile, în special cele legate de achiziţii publice, vor fi extrem de transparente, iar toate contractele care vizează proprietatea municipală, vor fi revăzute. Suntem obligaţi să combatem corupţia din Primărie şi toate întreprinderile municipale. Astăzi, fără mită, la Bălţi nu poţi rezolva nicio problemă. Dacă va fi nevoie îi voi pedepsi şi pe ai mei, dar dau cuvântul că aşa ceva nu va mai fi în oraş. Cumetrismul, nănăşismul, nepotismul şi alt gen de dezmăţ ce domină aici de 20 de ani, va fi stopat”, a declarat Renato Usatîi, fiind aplaudat de zecile de mii de oameni.

“Sunt comparat cu Lucaşenko? El este unul dintre idolii mei. Sunt mândru că simplii pedagogi, ingineri din Belarus nu caută bani pentru servicii comunale, iar studenţii nu-şi trimit părinţii la muncă la negru pentru a obţine studii. Chiar dacă sunt numit dictator, pentru mine este important ca în oraş şi în ţară să fie ordine”, a mai menţionat Usatîi, fiind din nou aplaudat.

Pentru dezvoltarea economică a oraşului, primul lucru pe care intenţionează să-l facă Renato Usatîi în viitorul apropiat după alegeri este semnarea contractelor de parteneriat cu cele mai mari oraşe din Rusia — Sankt-Petersburg şi Nijnii Novgorod. Aceasta va permite nu doar obţinerea ajutorului, dar şi asigurarea exportului producţiei autohtone în alte oraşe ale Rusiei. “Nici un produs făcut în Bălţi nu va avea embargo”, a promis Renato Usatîi.

Renato Usatîi a infirmat speculaţiile lansate de contracandidaţi, care ameninţă alegătorii cu “poveşti” precum că Renato sau va pleca din oraş sau îl va conduce de peste hotare.

“Unii speculează că eu intenţionez să conduc oraşul din Chişinău sau chiar din Moscova. Vreau să-i dezamăgesc. În primul rând, eu deja fac reparaţie în apartamentul din Bălţi. Astăzi am primit şi viza de reşedinţă aici în Bălţi. Jur că nu voi pleca nicăieri până voi face tot ce am promis. Nu vă voi dezamăgi şi nu vă voi trăda”, a mai menţionat politicianul, cuvintele acestui provocând o reacţie puternică de admiraţie din partea publicului, fapt ce i-a permis să mai facă o concluzie: “Datorită Dvs. vom obţine victoria în primul tur, ca să nu cheltuim bani pentru turul doi!”.

Totodată, în prezenţa miilor de bălţeni, Renato Usatîi a prezentat candidaţii pentru Consiliul Municipal Bălţi, din partea Partidului Nostru. În listă figurează 37 de persoane, profesionişti din diferite domenii.

Liderul Partidului Nostru a promis că toţi aceşti oameni vor fi accesibili pentru toţi bălţenii.

“Pentru noi cel mai important este — transparenţa şi onestitatea. Toţi sunt oameni oneşti, cu inimă mare, care vor să facă ceva pentru acest oraş”.

Renato Usatîi a amintit că în ziua alegerilor, cetăţenii primesc două buletine de vot: unul pentru candidaţii la funcţia de primar, altul — pentru candidaţii în Consiliul Municipal.

“Eu vă rog să fiţi foarte atenţi, în special cei, care au decis să mă susţină. Noi avem nevoie de voturi în Consiliu, pentru ca ulterior, deciziile noastre să nu se blocheze, va uşura munca noastră. Este rugămintea mea la care vă rog să răspundeţi aşa, cum vă dictează inima”, s-a adresat Renato Usatîi celor prezenţi.

ru1.md