Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

72,46%! Renato Usatîi câştigă triumfal la alegeri în Bălţi!

|versiune pentru tipar| PN, 14 iunie 2015

Liderul Partidul Nostru a fost susţinut de un număr record de locuitori ai capitalei de nord a ţării

Pentru prima dată în istoria Moldovei un candidat la funcţia de primar câştigă alegerile cu un scor detaşat în primul tur.

Potrivit rezultatelor preliminare, oferite de CEC după procesarea a aproape 100% din procesele verbale, Renato Usatîi a acumulat 72,46% (36 644 de oameni) din voturile alegătorilor, care i-au acordat încredere deplină liderului Partidului Nostru.

Renato Usatîi a declarat în ajunul scrutinului că este convins că va deveni primar al municipiului Bălţi din primul tur pentru “a nu fi nevoit să cheltuiască bani pentru turul doi”, precizând că va acumula cel puţin 60% din voturi. Rezultatele preliminare arată, însă că Renato Usatîi va deveni primar de Bălţi cu un rezultat mult mai mare.

Majoritatea absolut — 66,22% (31 706 de oameni) Partidul Nostru acumulează şi în Consiliul Municipal Bălţi.

“Reieşind din rezultatele preliminare, oferite de posturile TV regionale, se pare că am câştigat! Mulţumesc mult tuturor bălţenilor pentru susţinere şi încrederea acordată. Mulţumesc mult tuturor cetăţenilor Republicii Moldova pentru că au votat candidaţii Partidului Nostru din întreaga ţară.”, a mulţimit alegătorilor Renato Usatîi şi a promis “surprize bombă pentru dimineaţa de luni.”

“Avem oraşe unde am câştigat din primul tur, iar aproape în majoritatea vom fi în turul doi. Aşadar, totuşi puterea e în adevăr, întoarcem ţara poporului şi ne mişcăm doar înainte!”, a declarat Renato Usatîi de la sediul Partidului Nostru din Bălţi.

“Vă promit că nu vă voi dezamăgi cu faptele mele şi tot ce voi face, voi face pentru oameni. Voi face posibilul şi imposibilul pentru a schimba percepţia oamenilor despre politică şi politicieni.”, s-a adresat liderul Partidului Nostru către cetăţenii Republicii Moldova.

Potrivit rezultatelor preliminare, candidatul Partidului Nostru la Primăria Râşcani, Victor Bogatico câştigă alegerile din primul tur, la fel ca şi candidatul la funcţia de primar al oraşului Taraclia, Serghei Filipov, care s-a bucurat de susţinerea Partidului Nostru. Candidaţii formaţiunii conduse de Renato Usatîi în oraşele Făleşti, Glodeni, Drochia, Şoldăneşti, Basarabeasca, Comrat, Vulcăneşti, Soroca, Edineţ şi Donduşeni vor continua lupta pentru fotoliul de primar în turul doi.

ru1.md