Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Renato Usatîi a mulţumit cetăţenilor pentru încrederea acordată Partidului Nostru

|versiune pentru tipar| PN, 15 iunie 2015 | 

Liderul Partidului Nostru a mulţumit cetăţenilor Republicii Moldova pentru susţinerea şi încrederea acordată Partidului Nostru la alegerile locale din 14 iunie

“Mulţumesc mult tutror bălţenilor, tuturor cetăţenilor ţării pentru că m-au susţinut personal şi au susţinut Partidul Nostru. Îi felicit toţi candidaţii care au câştigat şi pe acei care vor continua lupta în turul doi. Vă promit că nu vă voi dezamăgi cu faptele mele şi tot ce voi face, voi face pentru oameni, pentru poporul moldovenesc. Voi face posibilul şi imposibilul pentru a schimba percepţia oamenilor despre politică şi politicieni.”, a declarat Renato Usatîi.

Potrivit rezultatelor CEC după prelucrarea a 100% din procesele verbale, Renato Usatîi a obţinut o victoria triumfală la Bălţi din primul tur — peste 70% dintre bălţeni i-au acordat susţinere şi încredere.

Duminică, 14 iunie, în Moldova au avut loc alegerile locale generale. Rata de participare la vot este de 48,95%.

Usatîi despre rezultatele alegerilor: Am dat o lovitură dură actualei guvernări!

Candidaţii la funcţia de primar din partea Partidului Nostru au scos din calcule partidele de la guvernare, trecând în turul doi în 11 oraşe din ţară

“Partidul Nostru a pus accentul pe oraşe în această campanie electorală, iar această strategie a dat rezultatele aşteptate”, a comentat rezultatele alegerile locale din 14 iunie liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe 15 iunie.

“Am înţeles că trebuie să câştigăm centrele raionale, fapt ce va fi o lovitură dură pentru actuala guvernare. Şi dacă democraţii şi liberal-democraţii au câştigat în anumite localităţi, atunci fără «organele vitale», mă refer la oraşele mari, ei nu vor supravieţui, indiferent că este vorba despre Vulcăneşti, Făleşti sau Drochia. Iar noi le-am dat astăzi această lovitură dură.”, a precizat Usatîi, menţionând că a obţinut o victorie triumfală la Bălţi, acumulând peste 72% în primul tur, şi a candidatului Partidului Nostru la Râşcani.

Usatîi a subliniat că în turul doi au trecut candidaţii Partidului Nostru la funcţiile de primari în 11 oraşe ale ţării, printre care Soroca, Donduşeni, Glodeni, Basarabeasca, Vulcăneşti, Floreşti, Şoldăneşti, Edineţ, Făleşti, Drochia şi municipiul Comrat.

Totoodată, liderul Partidului Nostru a precizat că formaţiunea pe care o conduce a obţinut rezultate bune în consiliile orăşeneşti şi raionale, declarând că “ nu ne putem lăuda cu aceleaşi rezultate şi în Chişinău, pentru că fizic nu am reuşit.”

Usatîi a precizat că rezultatele alegerilor arată că Partidul Nostru “a scos practic actuala guvernare din cele mai principale oraşe ale ţării”.

“Sunt curios cum vor comenta liderii coaliţiie de guvernare rezultatele din turul doi, când vom câştiga în toate oraşele din Găgăuzia, Basarabeasca şi centrele raionale din apropierea Bălţiului.”, a declarat Renato Usatîi, arătându-se nedumerit faţă de declaraţiile liderilor partidelor politice de la guvernare despre succesul obţinut la alegeri.

Alegerile locale generale au avut loc duminică, 14 iunie. Rata de participare la vot a fost de 48,95%.

Renato Usatîi intenţionează să investească în Bălţi 1–2 mil. euro pe an din bani proprii

Liderul Partidului Nostru, care a câştigat detaşat alegerile la Bălţi, îşi va începe activitatea de primar cu un audit la toate întreprinderile municipale

“Primul lucru pe care o să îl fac în calitate de primar este un audit la toate întreprinderile municipale care trebuiesc verificate, poate o să contractez Kroll-ul sau Price Waterhouse în acest sens. Trebuie să fie o companie cu renume pentru a nu fi specualaţii că Usatîii s-a înţeles cu cineva”, a declarat Usatîi la conferinţa privind bilanţul alegerilor locale din 14 iunie.

Printre primele acţiuni pe care le va întreprinde în calitate de primar al municipiului Bălţi, liderul Partidului Nostru a menţionat modernizarea centrului oraşului, amenajarea pieţei comerciale centrale, clarificarea situaţiei cu stadionul orăşenesc, care a fost vândut parţial.

“În Bălţi va fi regulă. În primul rând vreau să amenajez centrul oraşului, deoarece sunt foarte mulţi vizitatori sâmbăta şi duminica din toate raioanele din nord şi foarte multe din centrul republicii. Trebuie să amenajez piaţa, trebuie să fac nişte clumbe frumoase, să ne lămurim cu iluminatul centrului oraşului, că acolo au început să se lămurească dar ştiţi cum e la noi un kilowatt la oameni şi doi în buzunar. O să încep să clarific situaţia cu stadionul, pentru au promis să construiască un stadion nou, dar s-a dovedit că deja au început să îl vândă. După ce vom face regulă şi audit la tot ce se întâmplă în Bălţi cred că cu 20 de milioane de euro pe care le avem anual în bugetul municipiului Bălţi, deja se va putea face mai multe lucruri, nu ceva radical dar oricum. O parte din bani vor veni din Fundaţia lui Renato Usatîi, pe care o să o înregistrăm în timpul apropiat, care va sponsoriza mai multe proiecte şi voi spune de unde vor veni banii ca să nu fiu pe urmă acuzat că au venit bani din off-shore-uri sau din alte părţi. 1–2 milioane de euro pe an sau cât voi putea voi investi în proiecte locale din bani proprii.”, a precizat Usatîi.

În afara de investiţii din bani proprii, Usatîi a declarat că intenţionează să atragă şi fonduri străine pentru dezvoltarea oraşului, prin implicarea oamenilor de afaceri din ţară şi din străinătate. Astfel noul primar al capitalei de nord intenţionează să organizeze în luna iulie a acestui an un forum economic la Bălţi. Potrivit lui Usatîi, acest forum va fi o premieră pentru Moldova.

“Voi organiza în luna iulie cred că cel mai mare forum din toate care le-a văzut Republica Moldova, o să vină mai mulţi investitori, o să invit şi conducerea Republicii Moldova. Este important că tot ce se va produce în Bălţi se va exporta în Federaţia Rusă fără embargo, ceea ce înseamnă că vor veni şi businessmeni din alte raioane la Bălţi.”, a precizat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a declarat că deja a primit câteva propuneri de la businessmenii din Bălţi, care sunt gata să colaboreze cu el în calitate de primar. Este vorba, în special, despre amenajarea a două terenuri de volei în Bălţi, dar şi construcţia primei săli sportive moderne în capitala de nord a ţării.

Amintim că Renato Usatîi a câştigat detaşat alegerile pentru Primăria Bălţi în primul tur al scrutinului local, acumulând peste 72% din voturile alegătorilor. Partidul Nostru a obţinut majoritatea şi în Consiliul Municipal Bălţi, unde a obţinut 26 de mandate din 35.

ru1.md