Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Comunicat de presă privind reţinerea candidatului Partidului Nostru din satul Racovăţ, raionul Soroca

|versiune pentru tipar| PN, 25 iunie 2015

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al satului Racovăţ, raionul Soroca, Mihail Mitrofan, a fost reţinut şi se află în prezent la Inspectoratul de poliţie Soroca. Deşi Consiliul electoral de circumscripţie din satul Racovăţ a interzis organelor de drept să întreprindă orice fel de măsuri în privinţa concurentului electoral Mihail Mitrofan, Consiliul electoral de circumscripţie Soroca a emis permisiunea de reţinere a candidatului Partidului Nostru pentru 72 de ore.

Amintim că, în dimineaţa zilei de astăzi, 25 iunie, în casa candidatului Partidului Nostru la funcţia de primar al satului Racovăţ, raionul Soroca, Mihail Mitrofan a dat buzna o grupă operativă a poliţiei din Soroca şi Chişinău şi l-a acuzat că l-ar fi atacat pe contracandidatul său la alegerile locale, reprezentantul PLDM, Mihail Andrieş. Potrivit lui Andrieş, la ora 2 noaptea el a fost bătut de către doi necunoscuţi cu măşti pe cap, iar unul dintre ei, spune Andrieş, ar fi avut vocea contracandidatului său, Mihail Mitrofan.

În pofida mărturiilor depuse de rude şi vecini, care susţin că Mitrofan nu a părăsit locuinţa sa noaptea trecută, poliţiştii înarmaţi au efectuat percheziţii în casa lui Mihail Mitrofan şi au interogat membrii familiei acestuia, în baza ordonanţei procurorilor.

În baza aşa-numitelor “măsuri operative de investigaţie”, doi dintre apropiaţii lui Mitrofan au fost reţinuţi şi se află acum la Inspectoratul de poliţie Soroca.

Declarăm cu toată responsabilitatea că Mihail Mitrofan, candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al satului Racovăţ, care a obţinut în primul tur al alegerilor locale 42,96% din voturi şi a acces în turul doi cu un scor dublu faţă de contracandidatul său Mihail Andrieş, a desfăşurat o campanie electorală corectă şi cinstită, fapt confirmat şi de rezultatul obţinut pe 14 iunie.

Partidul Nostru va efectua o anchetă internă privind cele întâmplate, iar dacă vina lui Mihail Mitrofan va fi dovedită, el va fi pedepsit.

În cazul în care aceste fapte nu se vor adeveri, atunci incidentul poate fi calificat drept o nouă provocare din partea PLDM cu scopul de a discredita Partidul Nostru cu două zile înainte de data alegerilor şi o metodă murdară de a influenţa rezultatele turului doi al alegerilor locale din 28 iunie.

ru1.md