Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Renato Usatîi: Guvernul intenţionează să reducă bugetul primăriilor cu până la 20%

|versiune pentru tipar| PN, 26 iunie 2015 | 

Liderul Partidului Nostru susţine că în timpul apropiat Guvernul va decide şi asupra reducerii salariilor. Declaraţia a fost făcută de Renato Usatîi la Floreşti, unde a dat asigurări că formaţiunea pe care o conduce nu va permite guvernării să umilească poporul.

Renato Usatîi susţine că Guvernul va adopta în timpul apropiat o hotărâre privind reducerea bugetului primăriilor cu 15–20 la sută. Totodată, liderul Partidului Nostru susţine că actuala guvernare planifică să pună în genunchi propriul popor şi prin reducerea salariilor.

“În timpul apropiat veţi vedea o decizie a Guvernului prin care se va reduce bugetul primăriilor din ţară cu 15–20 la sută, la fel cu 15–20% vor fi tăiate şi salariile. Vreau să văd cum vor îndrăzni să scadă din salariile profesorilor, medicilor şi asistenţilor sociali, pentru că atunci când agricultorii au cerut ajutoare, le-au zis că nu au bani, iar când să fure miliardul s-au găsit imediat banii”, a declarat Usatîi şi a precizat că “Partidul Nostru vine să schimbe puterea şi nu le va permite guvernanţilor să umilească cetăţenii.”

“Astăzi noi venim să consolidăm societatea şi să-i îmbunătăţim condiţiile de trai. Vom începe împreună la nivel local, iar mai apoi la nivel central. Noi suntem unica forţă politică din ţară care uneşte cetăţenii, care vine să soluţioneze problemele oamenilor, dar nu să îi sărăcească şi să îi divizeze pe criterii de naţionalitate sau apartenenţă politică.”, a precizat Usatîi.

Renato Usatîi le-a mulţumit floreştenilor pentru susţinerea acordată pe 14 iunie candidatului Partidului Nostru la funcţia de primar al oraşului, Valeriu Ceapa, care “nu are nicio şansă să nu îşi respecte promisiunile făcute alegătorilor, dacă va deveni primar după turul doi”.

“Vă mulţumesc pentru susţinerea acordată lui Valeriu Ceapa, le mulţumesc locuitorilor din Bălţi, şi tuturor locuitorilor celorlalte oraşe care au susţinut candidaţii noştri în primul tur. Încrederea Dvs. Costă scump şi noi nu vă vom dezamăgi. Nu avem interese personale şi le-am spus tuturor candidaţilor noştri din ţară: «voi pentru oameni veţi fi primari, iar eu pentru voi procuror general» pentru că dacă primarul nu va ieşi o data în trei luni la raport în faţa cetăţenilor, atunci el e un primar rău.”, a spus Usatîi.

Valeriu Ceapa a le-a mulţumit oamenilor pentru susţinere şi le-a dat asigurări că va fi oraşul va cunoaşte dezvoltare, dacă va câştiga alegerile.

“Faptul că aţi venit pe 14 iunie la vot şi aţi votat aşa, demonstrează faptul că într-adevăr vreţi schimbări. Împreună cu echipa mea vom face tot posibilul pentru a face aceste schimbări pe care le aşteptăm cu toţii, schimbări în bine, tarifele la apă vor fi reale, drumurile vor fi construite nu doar cârpite, activitatea Primăriei va fi transparentă, iar în capul mesei va sta legea, vă garantez şi vă promit să nu vă dezamăgesc”, a spus candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al oraşului Floreşti.

Tot ieri, Renato Usatîi a vizitat satele Sturzovca din raionul Glodeni şi Răuţel din raionul Făleşti, pentru a susţine candidaţii la funcţiile de primari, care au trecut în turul doi al alegerilorlocale din 28 iunie.

ru1.md