Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Marş cu mii de oameni la Edineţ! Locuitorii au răspuns autorităţilor pentru interzicerea concertului planificat de Partidul Nostru

|versiune pentru tipar| PN, 26 iunie 2015

Locuitorii oraşului Edineţ au răspuns autorităţilor locale, care au interzis concertul planificat de Partidul Nostru, prin organizarea unui marş în centrul oraşului în susţinerea partidului condus de Renato Usatîi, chiar în ajunul turului doi al alegerilor locale din 28 iunie.

Autorităţile din Edineţ, controlate de Partidul Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, au refuzat să autorizeze desfăşurarea de către Partidul Nostru a unui concert cu interpreţi autohtoni în centrul oraşului.

Partidul condus de Renato Usatîi a planificat pentru data de 26 iunie un concert grandios în Edineţ cu participarea interpreţilor Natalia Gordienko, Olia Tira, Constantin Moscovici şi trupa Zdob şi Zdub. Cu câteva zile în urmă, autorităţile au refuzat, însă, să autorizeze desfăşurarea acestuia. Mai mult, au dat indicaţii în formă verbală şi tuturor instituţiilor specializate din oraş să ofere refuz, în lipsa unui răspuns oficial, temându-se că vor pierde procesul în instanţa de judecată.

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al oraşului Edineţ este Oleg Scutaru. Contracandidatul lui este reprezentantul partidului condus de Plahotniuc, unionistul român Constantin Cojocaru.

ru1.md