Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Renato Usatîi, confirmat în calitate de Primar de Bălţi

|versiune pentru tipar| PN, 29 iunie 2015

Judecătoria municipiului Bălţi a validat alegerile locale din 14 iunie şi l-a confirmat pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în calitate de primar al capitalei de nord a ţării.

Instanţa din Bălţi a validat şi mandatele consilierilor municipali, confirmând noua majoritate politică în Consiliul Municipal Bălţi, unde Partidul Nostru a obţinut 26 de mandate din 35.

Renato Usatîi a câştigat detaşat alegerile pentru Primăria Bălţi în primul tur al scrutinului local, acumulând peste 72% din voturile alegătorilor.

Renato Usatîi a anulat concertul de inaugurare! Va rezolva problemele oraşului în schimb

Noul primar al oraşului Bălţi, Renato Usatîi, declară că renunţă la organizarea pe 4 iulie a concertului pe care vroia să-l organizeze cu ocazia victoriei sale în cursa electorală, iar banii care ar urma să fie alocaţi din propriul buzunar în acest sens urmează a fi alocaţi pentru rezolvarea problemelor oraşului.

Astfel, liderul Partidului Nostru a declarat pentru presă că a aflat că la Bălţi i se pregăteşte “o surpriză” neplăcută.

“Datoria întreprinderii municipale Apă Canal către RED Nord Vest a atins 100 de milioane de lei, iar acum după alegeri oraşul Bălţi poate să rămână fără apă din cauza datoriei acumulate în ultimii 20 de ani”, a relatat Renato Usatîi.

Noul primar a mai spus că i s-a comunicat că sunt anumite dificultăţi şi la plata salariilor.

“Bugetul municipal a rămas fără bani. Din 390 milioane bugetul municipal, primăria gestionează 150 milioane de lei pe an. Este imposibil, dar mergem înainte. Avem unele idei”, a spus primarul de Bălţi.

Pe de altă parte, Usatîi promite că va organiza în premieră la Bălţi un şir de manifestări cu ocazia Zilei Independenţei. Iar sărbătoarea va fi mai frumoasă decât la Chişinău.

“Să-i arătăm şi lui Chitoacă. Lasă să facă el la Chişinău cum poate, dar noi la Bălţi cum ne-o dorim”, a declarat noul primar de Bălţi.

În context, Renato Usatîi a declarat că se va implica şi în activitatea municipiului Chişinău. “Dacă o sa fie probleme în capitală, primarul din Bălţi o să se implice în activitatea municipală”, a spus acesta.

Liderul Partidului Nostru a declarat că dacă candida el la Chişinău pentru fotoliul de primar, Dorin Chirtoacă nu acumula mai mult de 40 la sută din voturi la Coloniţa. “Dacă veneam eu la Chişinău era să aibă doar 40% la Coloniţa”, a specificat Usatâi.

ru1.md