Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPNL

Majoritatea minoritară a furat şi alegerile din 14 iunie

|versiune pentru tipar| PNL, 13 iunie 2015

A fost o campanie electorală extrem de grea. Pentru PNL acest lucru a fost cauzat nu doar de faptul că a fost mare povara legată de echipele candidate pentru consilii şi primar, în condiţiile când noi, ca partid extraparlamentar, nu avem sedii şi staf-uri electorale în unităţile administrative. Greutatea a venit şi de la desfăşurarea, în paralel, a multor acţiuni având menire civică şi politică, precum şi de la delirul partidelor parlamentare corupte, care — de frica de a avea rezultate mai slabe — au recurs la tot felul de tertipuri pentru a le arăta protestatarilor de la marşurile neunioniste şi unioniste că tot ei “sunt iubiţi de popor”.

Ultima “găselniţă”, care şochează pe cei care sunt puşi să participe la fraudă şi de cei care aud de acest truc al Puterii sunt masivele perfectări de vize de reşedinţă pentru persoanele care au menirea să închidă gura şi să nu spună nimănui că sunt luate cu japca şi înscrise în diferite apartamente ale localităţilor unde nişte candidaţi de la partidele administrative, pretinse politice, au misiunea să mănânce pământ şi jeratic, dar să câştige, cu orice preţ, alegerile. E vorba de candidaţii din partea MAJORITĂŢII MINORITARE.

Noi, PNL, avem mulţi tineri care candidează cu echipele lor de temerari în acest scrutin. Şi e păcat că ei intră în bătălii politice şi văd asemenea murdărie, practicată acum, după 2009, mai dihai decât au făcut-o comuniştii. Ei vor să facă altă politică, dar, după 30 noiembrie, mai ales, se pare că orice competiţie electorală îşi pierde sensul.

Le mulţumim tuturor celor circa 1300 de candidaţi din partea PNL, care au făcut, în această campanie electorală, dovada unui comportament cinstit şi curajos, care au contribuit material la această campanie.

Joi seara am fost invitată să vorbesc acelui grup de 30 de trimişi ai Consiliului Europei pentru a monitoriza alegerile din 14 iunie. Ceea ce le-am spus, public mai jos, sub formă şi de teze, dar ideea principală e că în R.Moldova nu are rost să mai faci nimic. Totul se fură — de la bani până la alegeri şi speranţe.

Am vorbit ieri cu reprezentanţi ai Blocului Iurie Leancă să facem, unele partide neafiliate puterii, nişte declaraţii de presă legat de acest fenomen al înscrierii multor persoane şi în alte localităţi pentru un vot dublu. Îmi imaginez ce turism electoral vom avea mâine. Declaraţie nu văd să fiu solicitată să facem, poate că a fost comunicat faptul factorilor europeni. Poate. Dar cu partide afiliate pe ascuns puterii nu faci nimic. Dacă demnitate nu e, nimic nu e…

pnl.md