Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPNL

PNL cere renumărarea voturilor pentru Consiliul raional Anenii Noi şi invită presa la Curtea de Apel

|versiune pentru tipar| PNL, 29 iunie 2015

Partidul Naţional Liberal vă informează că marţi, 30 iunie, ora 10.00, la Curtea de Apel Chişinău, Sala nr.9, se va examina, în regim de urgenţă, în context electoral, cauza PNL contra Consiliului Electoral de circumscripţie Anenii Noi.

Conform bilanţului rezultatelor anunţate de la 14 iunie, PNL a constatat mai multe procese-verbale eronate, precum şi necorespunderi privind numărul de voturi exprimate pentru diferite niveluri şi pentru diferite partide, fapt ce încalcă Regulamentul desfăşurării procesului de votare. De exemplu, în unele birouri electorale, datele din cele trei procese-verbale privind alegerea consilierilor şi primarilor diferă, în partea legată de prezenţa la vot şi remiterea buletinelor pentru vot. Aceste şi alte încălcări ridică semne de întrebare privind obiectivitatea şi corectitudinea sumării voturilor pentru subiecţii electorali şi impun renumărarea lor, solicitare respinsă, fără temei, de către Judecătoria Anenii Noi.

În condiţiile în care nici Promo Lex nu a efectuat o numărare paralelă a voturilor la Anenii Noi, PNL consideră că aceste incoerenţe inexplicabile pot fi efectul unei ingerinţe umane şi chiar al unei fraude din partea persoanelor din Consiliul Elecoral Anenii Noi în calcularea şi efectuarea bilanţului alegerilor, de aceea solicită Curţii de Apel anularea hotărârii primei instanţe şi dispunerea renumărării voturilor.

pnl.md