Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPDA

MAI-ul şi CEC-ul incompetenţă sau reavoinţă?

|versiune pentru tipar| PPDA, 3 iunie 2015

Partidul Politic “Democraţia Acasă” a anunţat MAI-ul şi CECi Chişinău despre faptul că mai mulţi concurenţi electorali încalcă prevederile Codului Electoral.

De exemplu,. în data de 02 iunie 2015, în regiunea Centrului Comercial “СОЮЗ” în sectorul RÂŞCANI, a fost amplasat un cort cu simbolul Partidului Liberal Democrat din Moldova, în peajma căruia două persoane distribuiau materiale electorale ale PLDM. Bucletele nu conţineau informaţia privind numărul de exemplare editate, denumirea tipografiei, denumirea comenzii, sursele din care au fost acoperite cheltuielile pentru editare, deşi, conform Codului Electoral (Art. 64, p.6), această informative este obligatory.

Am sesizat Inspectoratul de Poliţie. Poliţistul de la Sectorul 2 s-a prezentat a constatat încălcarea legii, iar persoanele care distribuiau materiale electorale ilegale au fost duse la sectorul de poliţie.

Echipa DA a contestat mai multe acţiuni, presupuse ilegale, în Comisia electorală de Circumscripţie Chişinău la care nu a primit încă nici un răspuns. Vă comunicăm, că acelaşi concurent electoral distribuia aceleaşi material pe data de 28 mai. Am sesizat poliţia, a fost ridicat cetăţeanul care distribuia material ilegale, iar, pentru că organele abilitate nu reacţionează şi nu penalizează, concurentul electoral continua să încalce legea.

Poliţia nu a transmis procesul-verbal şi materialele electorale, care sunt şi probe ale încălcării codului electoral, iar CECi. Chişinău nu examineaza contestaţia în lipsa procesului verbal întocmit de agentul costatator.

Pe acest motiv, solicităm Ministerului Afacerilor Interne să nu facă politică şi să fie echidistanţi în luptele politice.

Partidul Liberal Democrat din Moldova să răspundă pentru încălcările comise şi să nu facă presiuni asupra ministerului care este condus de unul din membrii de partid.

pda.md