Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Blocul PPEM — Iurie Leancă şi-a înaintat candidaţii în CMC: prioritatea numărul unu a echipei lui Oazu Nantoi este curăţarea Primăriei de corupţie

|versiune pentru tipar| PPEM, 11 mai 2015

Blocul Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă” şi-a înaintat candidaţii la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău. În total sunt 36 de persoane: specialişti în administraţie publică, în finanţe şi asigurări, în comunicare, jurişti, economişti, profesori şi medici. Printre cei propuşi sunt şi directorii de la Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor, de la Sala cu Orgă şi de la Filarmonica Naţională.

“Echipa noastră pentru CMC este foarte bună, cred că cea mai bună care a fost vreodată — formată din oameni cu experienţă, oameni tineri, integri, profesionişti. Sunt convins că vom lua un rezultat foarte bun la alegeri şi vom putea crea echipa care va demonstra locuitorilor Chişinăului că putem să înaintăm mult mai rapid şi să creăm o capitală cu adevărat europeană”, a declarat presei liderul blocului PPEM, Iurie Leancă.

Oazu Nantoi a numit principalele instrumente de luptă cu corupţia din CMC pe care le va utiliza. “Prima acţiune este calitatea listei pe care o propunem. Avem o listă curată, de oameni integri. A doua acţiune este reformarea radicală a Aparatului Primăriei, care în mare parte e moştenită de pe timpurile sovietice, ceea ce înseamnă concedierea tuturor şi angajarea noilor funcţionari prin concurs deschis. A treia acţiune — trecerea la bugetarea pe proiecte. Aceasta va permite şi responsabilizarea funcţionarilor şi transparenţa banului public cheltuit, dar şi eficienţa proiectelor realizate”, a punctat Oazu Nantoi.

ppe.md