Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Blocul Electoral condus de Iurie Leancă s-a lansat în campania electorală pentru Chişinău cu sloganul: “Oraşul în care să vrei să rămâi”

|versiune pentru tipar| PPEM, 18 mai 2015 | 

Un primar onest şi ambiţios, o echipă profesionistă de consilieri şi un oraş modern — asta vrea să ofere Chişinăului Blocul Electoral “PPEM-Iurie Leancă”, în alegerile locale din iunie. Blocul şi-a prezentat astăzi sloganul şi candidaţii la funcţia de consilier în Chişinău şi cea de primar în suburbii, subliniind că până la scrutinul din iunie în oraş vor fi instalate cuburi electorale, unde reprezentanţii PPEM se vor întâlni cu oamenii pentru a-i asculta. PPEM renunţă la spoturi şi la bannere, dorind să fie mai aproape de cetăţeni.

“Pornim în campania electorală pentru Chişinău cu dorinţa de a le arăta oamenilor că nu e totul pierdut, că derapajul Moldovei nu e definitiv, că revenirea pe calea europeană trebuie să se producă începând de aici, din Chişinău”, a spus liderul blocului, Iurie Leancă. El a subliniat că lista de consilieri este formată din oameni curaţi, care nu au fost implicaţi în scandaluri de corupţie, cu performanţe în domeniile în care au activat, care vin să sprijine modernizarea Chişinăului.

La rândul său, Oazu Nantoi, candidatul PPEM la funcţia de primar al capitalei a precizat: “Am renunţat la statutul confortabil de analist politic, pentru că nu mai vreau să analizez minciuna, corupţia şi aroganţa celora care ne mint în campanii electorale, iar pe urmă ne tratează cu dispreţ. Sunt mândru că fac parte dintr-o echipă onestă, frumoasă şi competentă”.

Mai mulţi candidaţi ai PPEM au spus azi, la evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Chişinău, ce vor face după ce vor câştiga mandatul de consilier.

Ion Ştefăniţă, director al Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor: “Chişinăul are nevoie de un plan urbanistic general, care odată elaborat să fie implementat. În cei patru ani de mandat, ne propunem să realizăm primul obiectiv — Planul urbanistic zonal stabilit, fondul municipal de restaurare şi reabilitare a centrului istoric, funcţionarii trebuie să fie în slujba chişinăuienilor”.

Ala Nemerenco, directoare a Clinicii universitare de asistenţă medicală: “Echipa vine cu un concept nou, un model de oraş sănătos, acest model este cunoscut în toată lumea. Acest model vine să poziţioneze starea de bine a cetăţeanului, starea de bine atât spirituală, cât şi fizică prin politici, dar şi strategii”.

Veaceslav Bulat, director executiv la Institutul de dezvoltare urbană: “Reorganizarea instituţională este prioritatea noastră de baza, să avem la Chişinău o structură precum este la Praga, Tallinn sau Riga”.

Blocul Electoral “PPEM-Iurie Leancă” are 36 de persoane pe lista de consilieri în CMC.

ppe.md