Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

O provocare — aşa califică echipa “PPEM-Iurie Leancă” decizia Consiliului Municipal Bălţi de a organiza un referendum local

|versiune pentru tipar| PPEM, 30 mai 2015

Această declaraţie a fost făcută de Vadim Vacarciuc, candidat la funcţia de primar în mun. Bălţi, din partea Blocului Electoral “PPEM-Iurie Leancă” în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit lui, decizia de a organiza un referendum local consultativ privind lărgirea autonomiei locale reprezintă “o provocare prin care se doreşte destabilizarea situaţiei din Bălţi şi deturnarea drumului nostru european”.

De aceeaşi părere este şi consilierul muncipal Vlad Ghiţu, care candidează pe listele Blocului Electoral “PPEM-Iurie Leancă” în calitate de consilier muncipal în Bălţi. În opinia lui, decizia privind organizarea plebiscitului a fost votată de majoritatea consilierilor comunişti din Consiliul municipal. “Din 2011 şi până în 2015 a fost un mandat fierbinte cu multe dezbateri politice, în loc de proiecte de decizii luate în interesul oraşului şi ale cetăţenilor. Decizia din 26 mai nu este altceva decât o tentativă de împiedicare a parcursului european”, a conchis Vlad Ghiţu.

De asemenea, echipa PPEM pentru Primăria şi Consiliul municipal din Bălţi face apel către locuitorii municipiului de a se mobiliza pe 14 iunie, ca să aleagă parcursul european al Moldovei şi să nu-şi irosească votul pentru lideri şi partide care s-au compromis.

Vadim Vacarciuc, candidatul Blocului Electoral “PPEM-Iurie Leancă” pentru funcţia de primar la Bălţi, localitatea sa de baştină, este sportiv de performaţă şi a participat de patru ori la Jocurile Olimpice.

ppe.md