Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Declaraţia Blocului Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă”

|versiune pentru tipar| PPEM, 8 iunie 2015

Crearea coaliţiei minoritare sprijinită de PCRM şi trădarea parcursului european au provocat un enorm potenţial protestatar în societate. Oamenii de rând vor să schimbe cursul dezastruos al conducerii actuale, care împinge Moldova în prăpastie.

Percepem acţiunile de protest drept o reacţie firească a populaţiei, care nu acceptă ca Republica Moldova să rămână un stat captiv, ca investigarea furtului secolului din sectorul bancar să fie mimată de structurile controlate de clanurile politico-oligarhice. Cetăţenii vor să vadă oameni oneşti, integri şi competenţi în guvernarea publică, pentru a întoarce statul poporului, pentru a impune dictatura legii şi a-i trage la răspundere pe toţi cei corupţi. Această coaliţie este fără viitor şi nu mai are dreptul la existenţă!

Totodată, Blocul Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă” dezaprobă comportamentul celor care, fie şi involuntar, au încercat să diminueze potenţialul protestatar din societate adresat împotriva coaliţiei de guvernare. Noi considerăm că cetăţenilor trebuie să li se creeze condiţii să poată protesta în mod paşnic,‎ atunci când vor să-şi exprime nemulţumirea faţă de actul de guvernare.

În perspectiva alegerilor locale din 14 iunie, chemăm la mobilizarea tuturor cetăţenilor, care va fi primul pas spre ruperea cercului vicios în care s-a pomenit întreaga societate şi spre realizarea schimbărilor radicale la nivel naţional. Niciun vot partidelor discreditate şi corupte!

ppe.md