Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Blocul “PPEM-Iurie Leancă” nu va face alianţe cu partidele de stânga

|versiune pentru tipar| PPEM, 16 iunie 2015

Consiliul Politic al Blocului Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă” a decis, astăzi, că nu va purta negocieri privind crearea alianţelor cu PSRM, PCRM sau PPPN.

Membrii Consiliului au subliniat că după o analiză profundă a campaniei electorale pentru alegerile locale din 14 iunie, Blocul Electoral constată că deşi aceasta a fost complicată şi cu multiple încălcări, totuşi rezultatele sunt satisfăcătoare.

“Este un start foarte bun pentru o forţă politică nouă care nu a fost încă înregistrată şi care, pe durata campaniei electorale, s-a confruntat cu presiuni enorme din partea instituţiilor statului şi a altor concurenţi electorali. Mai mulţi candidaţi de pe listele PPEM au fost intimidaţi, dar ei nu au cedat şi au mers până la capăt. În urma acestor alegeri, putem spune că am trecut un test dificil, dar cu succes”, a subliniat liderul Blocului Electoral.

Iurie Leancă a mai menţionat că în perioada imediat următoare va fi încheiat procesul de creare a Partidului Popular European din Moldova. În acest sens, în prezent are loc acţiunea de consolidare a structurilor teritoriale şi pregătirea pentru prezentarea actelor necesare pentru înregistrarea noii formaţiuni politice.

Procesul de constituire a PPEM a fost lansat în a doua jumătate a lunii martie curent.

ppe.md