Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Blocul lui Iurie Leancă îl susţine pe Dorin Chirtoacă în turul doi, dar insistă pe lupta cu corupţia la Primărie

|versiune pentru tipar| PPEM, 25 iunie 2015 | 

Blocul Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă” cheamă alegătorii să-l voteze duminică pe Dorin Chirtoacă la funcţia de primar al Chişinăului, iar în suburbii să susţină candidaţii PPEM: Eleonora Şaran la Durleşti, Victor Mardare la Grătieşti, Serafim Isac la Ghidighici şi Tatiana Postolachi la Tohatin. “Aceste voturi vor fi date pentru dezvoltarea Chişinăului ca municipiu şi pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova”, a precizat, în cadrul unui briefing de presă, consilierul municipal din partea PPEM, Oazu Nantoi.

El a subliniat că angajamentele blocului pentru Chişinău rămân neschimbate şi foarte ferme: combaterea corupţiei, în special prin reorganizarea Primăriei şi a modului în care aceasta activează, servicii şi infrastructură mai bune pentru locuitori şi sporirea investiţiilor şi a activităţii economice în municipiu. “Echipa PPEM din Consiliul Municipal va promova cu toată insistenţa aceste angajamente. Şi interesul cetăţeanului va prima! Însă aceste angajamente pot fi realizate doar dacă sunt susţinute de o majoritate pro-europeană în Consiliul Municipal Chişinău şi de Primarul General”, a afirmat Oazu Nantoi

Potrivit lui, primii paşi au fost deja făcuţi — PL primind versiunea detaliată a priorităţilor blocului cu termene concrete de realizare. “Chişinăul este mai mult decât un municipiu, este capitala economică, socială, politică a Republicii Moldova! Ţara care s-a angajat să implementeze Acordul de Asociere cu UE, să realizeze prevederile Acordului de Liber Schimb, ţara care are pe teritoriul său un conflict îngheţat şi se află la 600 de kilometri de un razboi activ. Şi toate astea cer responsabilitate pentru viitorul ţării şi o reconfirmare a suportului pentru cursul pro-european. Iar suportul real poate veni doar de la partenerii occidentali”, a spus în concluzie Oazu Nantoi.

Blocul condus de Iurie Leancă a obţinut şase mandate în Consiliul Municipal Chişinău, în alegerile locale din 14 iunie, iar Oazu Nantoi a acumulat 10,18% din sufragii, fiind al treilea în topul candidaţilor votaţi pentru funcţia de primar al capitalei.

ppe.md