Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Declaraţia PPEM referitoare la rezultatul alegerilor locale

|versiune pentru tipar| PPEM, 30 iunie 2015

Grupul de iniţiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova mulţumeşte tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care au susţinut candidaţii Blocului Electoral PPEM-Iurie Leancă în cadrul alegerilor locale din iunie 2015. Prin votul Dvs au fost aleşi 60 consilieri raionali din partea Blocului PPEM, la care se adaugă 6 în Municipiul Chişinău şi un consilier în Municipiul Bălţi, 27 de primari (inclusiv 7 în turul I) şi 512 consilieri locali în satele şi oraşele din Moldova. Mulţumim colegilor noştri de bloc — Partidul Liberal Reformator şi Partidul Acţiunea Democratică — pentru implicarea şi energia depusă.

Rezultatul pe care l-am obţinut este unul bun, care a confirmat aşteptările noastre realiste, având în vedere faptul că ne-am pornit în aceste alegeri cu o formaţiune politică în curs de constituire, fără logistica necesară, fără bani, dar cu multă încredere şi entuziasm.

A trebuit să facem faţă presiunilor exercitate de partidele care controlează anumite instituţii ale statului, să rezistăm în faţă unor metode nedemocratice de competiţie politică, dar am demonstrat că se poate face politică şi cu resurse minime, transparent şi cinstit. Este un prim pas important pe care l-am făcut în drumul spre clădirea unui partid care să facă o altfel de politică în Moldova, iar votul impresionant pe care l-am obţinut în Chişinău, pentru Consiliul Municipal şi pentru candidatul nostru pentru Primarul General — Oazu Nantoi, a demonstrat că cetăţenii işi doresc o schimbare profundă la nivelul clasei politice.

Le suntem recunoscători tuturor cetăţenilor care ne-au acordat încrederea lor şi vom încerca să utilizăm votul lor pentru a moderniza Moldova şi a o scoate din mâna grupurilor de interese, inclusiv la nivel local. Vom continua ce am început, să construim o Moldovă în care oamenii să vrea să rămână.

Aceste alegeri au demonstrat clar că vectorul European de dezvoltare al Republicii Moldova rămâne o prioritate a majorităţii cetăţenilor şi prezintă un câştig cert pentru Republica Moldova ca stat. Partidele pro-europene trebuie să respecte votul cetăţenilor, să creeze de urgenţă o majoritate parlamentară stabilă şi să dea ţării un Guvern funcţional, unul capabil să scoată ţara din criza în care se afundă tot mai tare.

facebook.com