Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare1998DeclaraţiiBeCDM

Mesaj al Convenţiei Democrate din Moldova către alegători

|versiune pentru tipar| BeCDM, 31 martie 1998

Dragi compatrioţi,

Alegerile parlamentare din 22 martie curent au marcat o nouă etapa în edificarea statului democratic Republica Moldova. În competiţia programelor reformatoare Convenţia Democrata a beneficiat de un larg sprijin şi a obţinut cel mai mare număr de voturi. Aducem sincere mulţumiri tuturor celor care au votat CREDINŢA, DREPTATEA ŞI MODERNITATEA şi exprimăm, totodată, recunoştinţa noastră tuturor celora care au asigurat buna desfăşurare a campaniei electorale.

Scrutinul a demonstrat că, graţie majorităţii voturilor date partidelor reformatoare, pentru prima dată de la declararea independenţei statului în 1991 se poate produce o alternativă la guvernare, stîngă neocomunistă urmînd să fie înlocuită constituţional cu un posibil Guvern de centru-dreapta. Din aceste considerente CDM s-a angajat în consultări cu Blocul “Pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă” şi Partidul Forţelor Democratice în perspectiva creării unei coaliţii de guvernămînt.

Avem ferma convingere că numai o coaliţie de centru-dreapta cu un program comun de guvernare bazat pe principiile extinderii şi aprofundării reformelor, poate garanta viitorul democratic al Republicii Moldova şi integrarea ei în comunitatea ţărilor europene.

Dorim să vă asigurăm că speranţele pe care le-aţi investit în Convenţia Democrată din Moldova vor fi îndreptăţite în viitorul Parlament.

Mircea SNEGUR, copreşedinte CDM
Iurie ROŞCA, copreşedinte CDM

/Luceafărul, nr.24, 31 martie 1998/