Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare1998DeclaraţiiPDAM

Spicul — semnul electoral al PDAM

|versiune pentru tipar| PDAM, 18 februarie 1998

Spicul, dat în pîrg şi plin de rod, luminat de razele dătătoare de viaţa ale soarelui este simbolul Partidului Democrat Agrar din Moldova. În ţara noastră nu există om, care sa nu cunoască acest simbol. Căci majoritatea cetăţenilor ţării anume pentru “Spic”, pentru cerul paşnic şi soarele cald de pe bolta lui, pentru pîine pe masă şi bunăstarea fiecărei familii şi-au dat voturile în timpul alegerilor parlamentare din 1994 şi al alegerilor locale din 1995. Şi PDAM zi de zi, ca un adevărat plugar, a făcut tot posibilul pentru a schimba situaţia în bine, pentru ca viaţa să ne devină mai stabilă şi mai bună. Acest scop a fost realizat.

Iată de ce acest simbol ne uneşte şi acum, indiferent de faptul unde muncim − la uzină, la o firmă, în cîmp, la şcoală, în templul ştiinţei sau culturii, fabricăm tractoare sau creştem pîine, educăm copii sau îngrijim de oameni bolnavi şi bătrîni. El ne uneşte pe toţi — bătrîni şi tineri, oameni de naţionalităţi şi religii diferite. El ne luminează existenţa pe pămînt şi ne aminteşte că noi toţi sîntem copiii acestui pămînt şi al acestui soare.

Spicul este întruchiparea belşugului şi liniştii sufletelor, la care astăzi aspirăm cu toţii. Pentru că fiecare dintre noi doreşte azi şi va dori şi mîine, şi toată viaţa să trăiască cu demnitate, fericit, îndestulat, cu încredere într-un viitor prosper al copiilor şi nepoţilor săi, al întregului popor moldovenesc, al întregii Moldovei.

Tocmai această încredere ne determină pe fiecare dintre noi, inclusiv pe ţăran, să trudim pe pămînt din zori pînă în zori, de la răsăritul pînă la apusul soarelui. Nu întîmplător soarele, pîinea, spicul, boabele lui încununează anul agricultorului şi al ţării întregi, binecuvîntează fiecare an nou, întărindu-ne încrederea într-un nou rod darnic al pămîntului.

Aruncînd primăvara bobul în brazdă, căpătăm speranţa în belşugul din toamnă.

Alegînd “Spicul”, dîndu-ne voturile pentru el, dobîndim încrederea că, împreună cu PDAM, viaţa din Republica Moldova va fi şi de acum înainte paşnică, făuritoare, civilizată, că noi toţi vom merge pe calea largă a belşugului şi prosperării.

/Pămînt şi oameni, Nr. 12, 18.02.98/