Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiAMN

Apelul aleşilor locali din partea Alianţei “Moldova Noastră” către cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| AMN, 27 iunie 2009

Stimati concetateni!

Noi, alesii dumneavoastra din administratiile locale, atat din AMN cat si din celelalte partide democratice, ne-am convins după alegerile locale din 2007 că problemele comunitatilor, satelor, oraselor, raioanelor noastre pot fi rezolvate in folosul cetatenilor numai avand sustinere la nivelul conducerii centrale a tarii.Noi sustinem si vom promova ideea porpusa de Alianţa Moldova Noastră pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 — de a obtine Guvernarea centrala pentru a sustine Comunitatea locala.

Dar dincolo de interesele noastre de zi cu zi, ale oamenilor si ale conducerilor locale, trebuie sa intelegem ca avem de facut o alegere fundamentala — între pacea civica si bunastarea poporului, pe de o parte, şi, pe de alta parte, pericolul unui conflict civil si al crizei permanente, care ne paste din cauza politicii de ura si agresiune a comuniştilor si a dictatorului Vladimir Voronin.

Vom alege între o alternativa noua a unei guvernari responsabile şi vechiul clan, care de 8 ani conduce tara prin minciuna si hotie. Din toamna anului in Moldova se resimt efectele crizei mondiale, aprofundate de calitatea proasta si de coruptia guvernarii comuniste.

Mii de oameni au rămas fără lucru, cresc restanţele la salarii, se închid întreprinderi, iar comuniştii au declarat pînă mai ieri că “Moldova este cea mai stabilă ţară” din lume. A fost inca o minciună de care au avut nevoie pentru a rămîne la putere. Acum adevărul a ieşit la suprafaţă, dar ei il acopera cu alta mistificare, cum ca altii ar fi vinovati de situatia critica si nu ei, cei care au amplificat-o.

Incapacitatea de a gestiona treburile în stat, mai ales în condiţii de criză, si plasarea intereselor de partid mai presus de nevoile ţării, aceste caracteristici ale guvernarii actuale lipsesc cetateanul de sentimentul ca el mai are o importanta in propria tara.

A venit timpul să redevenim stăpîni la noi acasă. O putem face la 29 iulie. E timpul ca omul simplu să nu se mai lase condus de cei, care îl dispreţuiesc, care sînt gata să dea cu bîta în copiii lui, care vînd ţara ca pe o mosie proprie, care sunt straini de radacinile si aspiratiile acestui popor.

Alianţa Moldova Noastră va lupta in aceste alegeri pentru formarea unei guvernari cu adevărat democratice, în care administraţiile locale să fie stăpîne la ele în teritorii, dar să nu umble cu cerşitul “la centru”, si sa obtina noi parghii pentru rezolvarea problemelor comunitare. Serviciile publice trebuie sa vina la cetatean , nu omul sa bata drumurile distruse ale Moldovei, cautandu-si dreptatea in cabinetele din capitala.

In numele acestui deziderat clar si esential pentru fiecare, chemam alegatorii nostri, electoratul democratic sa participe activ in aceste alegeri cruciale si sa aleaga fortele poreuropene, ale binelui si ale prosperarii Republicii Moldova!

A venit timpul să aratam ca noi suntem stapani în casa si in tara noastră!

Sursa: www.amn.md