Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Comunicat de presă al MAE cu privire la retragerea oficială din cursa electorală

|versiune pentru tipar| MAE, 22 iulie 2009

Mişcarea Acţiunea Europeană anunţă că, aşa cum a promis, s-a retras oficial din cursa electorală în favoarea partidelor parlamentare anticomuniste, care au şanse de a intra în Parlament. Mişcarea Acţiunea Europeană a depus la CEC toate documentele necesare retragerii noastre din competiţia electorală, respectînd întocmai termenul şi prevederile legale în acest sens.

Obiectivul MAE este de a înlătura imediat PCRM de la conducerea Republicii Moldova. Nu am condiţionat în nici un fel retragerea noastră pentru că noi considerăm că democraţia şi bunăstarea oamenilor sunt mai presus decît orice scop politic sau interes electoral. MAE este o formaţiune tînără, care îşi propune să cîştige, în primul rînd, respectul alegătorilor şi abia mai apoi să se preocupe de voturi. Sperăm că în această campanie am fost la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră, ale electoratului, şi că vom rămîne acolo sus tot timpul.

Le mulţumim în mod public tuturor simpatizanţilor noştri pentru sprijinul pe care l-am simţit în ultimele trei săptămîni. Îi asigurăm că drumul MAE va fi, şi de acum înainte, în aceeaşi direcţie: spre vest, spre libertate, spre democraţie. Adică spre Uniunea Europeană.

Cu alte cuvinte, spre oferirea unui viitor mai bun pentru copiii noştri. Acest drum înseamnă salarii şi pensii decente, acces neîngrădit la piaţa de muncă bine plătită şi o presă liberă de la care să aflăm adevărul, tot adevărul şi numai adevărul.

Am fost întrebaţi de ce am făcut campanie electorală, deşi nu participăm la ziua votului. Răspunsul este simplu: cînd viitorul se arată atît de cenuşiu, cînd copiii ne sunt bătuţi şi omorîţi, cînd sărăcia atinge culmi de nesuportat, considerăm de neîngăduit, chiar condamnabil, să nu punem umărul la căderea comunismului. Orice efort financiar şi uman din partea noastră merită să fie aruncat în luptă, în aceste vremuri, cînd se joacă cea mai importantă carte din istoria Moldovei.

Îndemnul MAE în acest moment este acesta: haideţi la vot. Pe 29 iulie, avem de ales între cele trei partide care, în acest moment, reprezintă cea mai bună alternativă la comunismul falimentar şi sîngeros. În anii ce vor urma, MAE îşi propune să se consolideze şi să devină forţa politică pe care Moldova o aşteaptă de 18 ani de zile. Pînă atunci, un drum pînă la secţia de vot ne poate readuce tuturor speranţa într-un viitor mai bun.

Serviciul de presă al MAE