Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPCRM

Declaraţia pre-electorală a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 24 iunie 2009

La 5 aprilie 2009 Partidul Comuniştilor a obţinut o victorie convingătoare într-o competiţie onestă şi democratică. Majoritatea alegătorilor au susţinut programul electoral propus de Partidul Comuniştilor, program care este văzut de noi în calitate de document strategic de bază pentru următorii patru ani. Societatea moldovenească a obţinut o nouă şansă de a-şi continua dezvoltarea bazată pe principiile echităţii sociale, a stabilităţii şi bunei înţelegeri interetnice, care a început opt ani în urmă.

Însă, deja la 7 aprilie, Republica Moldova a trecut printr-o încercare tragică. Partidele “liberale”, pierzînd alegerile, sub pretextul nerecunoaşterii rezultatelor scrutinului, au provocat dezordini în masă, soldate cu acte de vandalism şi distrugerea clădirilor administrative. Acţiunile distructive ale acestor politicieni, timp de două luni, au creat în Republica Moldova o atmosferă apăsătoare de frică şi contrapunere, au paralizat activitatea guvernării îndreptată spre soluţionarea eficientă a consecinţelor crizei economice, au blocat alegerile Preşedintelui ţării şi în aşa mod au împins ţara spre alegeri parlamentare anticipate.

Scopurile opoziţiei “liberale” şi a liderilor acesteea astăzi sînt clare pentru întreg poporul moldovenesc. Ei nu aveau nevoie de victorie în alegeri democratice. Ei nu au nevoie de putere. Ei nu au nevoie de responsabilitate. Ei au un singur scop — destabilizarea social-economică continuă în ţară şi distrugerea statalităţii moldoveneşti. Ei nu au nevoie de o Moldovă democratică şi puternică, ei au nevoie de un teritoriu plin de frică şi violenţă, au nevoie de un nou conflict regional, care va anula orice speranţă a poporului nostru la o calitate modernă a vieţii, la un viitor european, la reintegrarea teritorială a Patriei noastre. Prin minciună şi dezinformare, ei încearcă să-i convingă pe toţi că pentru Partidul Comuniştilor votează doar “suflete moarte”, că partidul nostru, ca şi statalitatea noastră, nu se bucură de susţinere largă în societate. Aceasta reprezintă atît o acuzaţie gravă, cît şi o insultă gravă în adresa întregului popor moldovenesc, care nu poate fi lăsată fără răspuns.

Dumneavostră, stimaţi alegători, nu sînteţi suflete moarte. Dumneavostră sînteţi creatori adevăraţi, temelia veritabilă a statalităţii noastre, a democraţiei noastre. Deja aţi demonstrat-o la alegerile din 5 aprilie. Însă acum, cînd partidele “liberale” desfăşoară o adevărată teroare informaţională împotriva tuturor patrioţilor Republicii Moldova, cînd ei profanează totul ce este important şi sfînt pentru fiecare dintre noi, a venit timpul să ne unim şi să ripostăm categoric oponenţilor independenţei noastre. Noi putem şi trebuie să demonstrăm că, în pofida planurilor evidente ale organizatorilor de pogromuri, în pofida planurilor viclene ale vandalilor politici, ţara noastră este în stare să revină pe calea dezvoltării economice şi sociale stabile, este capabilă să-şi continue calea destoinică în istorie.

Alegerile anticipate pentru Parlamentul Republicii Moldova nu se mai limitează la o simplă alegere între partide. Aceasta constituie o alegere între extrimişti şi statalişti, între samavolnicia stradală şi lege, între pierderea definitivă a statalităţii şi independenţa Republicii Moldova.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este sigur că poporul nostru este capabil să realizeze o consolidare largă pentru realizarea idealurilor dreptăţii, democraţiei şi bunei înţelegeri interetnice. Anume aceste idealuri curate reprezintă simbolurile spirituale ale Patriei noastre. Nimeni nu este în drept să fie indiferent în ziua alegerilor următoare, nimeni nu poate să rămînă într-o parte în această perioadă istorică pentru ţara noastră.

A venit timpul să recîştigăm dreptul nostru sfînt de a fi independenţi, a venit timpul să ne apărăm Patria.