Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPCRM

Alegerile din 29 iulie vor fi cele mai importante în istoria Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 2 iulie 2009

Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie vor fi cele mai importante alegeri din istoria Republicii Moldova, potrivit Preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin. Întrebarea este una foarte simplă — a fi sau a nu fi ţara noastră — alegătorii îşi vor da voturile nu pentru partide, ci pentru independenţa şi viitorul Patriei noastre, a declarat Vladimir Voronin, astăzi, în cadrul ceremoniei de înmînare a legitimaţiilor de candidat la funcţia de deputat din partea PCRM.

Liderul PCRM i-a îndemnat pe membrii Partidului Comuniştilor să reiasă anume din acest principiu şi să-şi depună toate eforturile în cadrul actualei campanii electorale nu pentru partid, ci pentru ţară, menţionînd că statlitatea Moldovei nu a fost niciodată atît de vulnerabilă precum este în actuala etapă de dezvoltare.

“În condiţiile crizei funanciar-economice din regiune şi din lume, noile alegeri parlamentare provocate de aceşti pseudo-eroi din partea opoziţiei sînt extrem de nedorite pentru Republica Moldova, ele împiedică soluţionarea unor probleme stringente. Nu le-am dorit, ci dimpotrivă — am făcut tot ce ne stă în puteri pentru a le evita, însă opoziţia a încălcat cu cinism principiile moralităţii, demnităţii şi ale patriotismului şi a împins ţara în noi alegeri”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a spus că victoria absolută a comuniştilor va deveni un factor al menţinerii suveranităţii şi un garant al dezvoltării de mai departe a Moldovei. Nu există o altă forţă politică în Republica Moldova care reprezintă în totalitate şi fără rezerve interesele întregei societăţi şi care nu-i divizează pe cetăţeni pe principii apartenenţei etnice, sociale sau politice, a spus Preşedintele PCRM.

Trebuie să învingem, în caz contrar nu vom avea ce lăsa generaţiilor viitoare. Or, Moldova nu este a noastră, ci a urmaşilor noştri, precum spunea marele Domntior al Moldovei, Ştefan cel Mare, de la trecerea în nefiinţă a căruia astăzi se împlinesc 505 ani, a conchis Vladimir Voronin.

Serviciul de presă al PCRM