Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPCRM

Tinerii PCRM. Adevărul despre 7 aprilie

|versiune pentru tipar| PCRM, 14 iulie 2009

Ieri, aripa tînără a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a dat un răspuns univoc ofertei organizaţiei de tineret a PLDM cu privire la participarea la dezbateri publice dedicate evenimentelor din 7 aprilie.

Răspunsul nostru rezidă în disponibilitatea noastră de a participa în orice moment la dezbateri dedicate evenimentelor din 7 aprilie, însă exclusiv cu liderii PLDM.

Motivarea noastră constă în faptul că toţi oponenţii radicali de dreapta ai PCRM practic nu au organizaţii de tineret puternice. Acest lucru a determinat, în special, poziţia liderilor aripelor tinere ale acestora în listele electorale. Ei nu participă la dezbateri electorale, ei nu duc o viaţă politică activă. Ei sînt sugrumaţi de acea tachinare politică care domină în mediul radical de dreapta.

Au trecut 24 de ore, de cînd i-am răspuns lui Filat. Însă pînă în prezent nu am primit vre-un răspuns de la dumnealui. Reiterăm că tinerii din PCRM sînt disponibili să polemizeze referitor la evenimentele din 7 aprilie, tinerii din PCRM sînt gata pentru dezbateri televizate în orice timp şi la orice post de televiziune, însă exclusiv cu oponenţi egali, şi anume — cu liderii partidelor radicali de dreapta — Ghimpu, Lupu, Filat, Urechean.

În această ordine de idei, ţinem să menţionăm că în ultmul timp asupra alegătorilor s-a năruit o mulţime de producţie cinematografică specifică lansată de partidele radicale de dreapta. Prin intermediul acesteia, partidele respective în mod satanic încearcă să-şi decline vina pentru evenimentele din 7 aprilie. Mai mult, ele în mod primitiv dau vina pentru aceste evenimente dramatice pe Partidul Comuniştilor. Filmele respective abundă în multă conspirologie, multă iresponsabilitate, însă din aceste filme cu desfăvîrşire lipsesc fapte.

Principalul — producţia cinematografică a oponenţilor noştri nu răspunde la întrebarea de bază: de ce opoziţia a minţit tineretul? Or, la baza evenimentelor din 7 aprilie stă o minciună grosolană — minciuna despre falsificarea alegerilor. Minciuna care a fost urmată de scoaterea elevilor, liceenilor şi a studenţilor în piaţă, aceasta fiind organizată de opoziţie. Opoziţia poate să-şi inventeze la nesfîrşit argumentele precum că 7 aprilie este o “creatură” a puterii. Însă atîta timp cît din cele 20 de kilograme de dovezi promise ea nu va prezenta cel puţin o jumătate de kilogram de fapte cu privire la alegerile fraudate, atîta timp anume opoziţia va purta întreaga răspundere pentru evenimentele produse pe 7 aprilie. Noi vedem că în lunile ce s-au scurs liderii de opoziţie se eschivează de prezentarea unei astfel de argumentări. Ea încearcă într-un fel să muşamalizeze toată istoria aceasta, la fel ca şi îndemnul principal cu care i-au îndreptat pe tineri să ia cu asalt Parlamentul şi administraţia prezidenţială.

Peste hotarele ţării, în special, în România, oponenţii noştri sînt calificaţi, cu admiraţie, drept revoluţionari. Însă aici, în Republica Moldova, ei nu au suficient curaj pentru a accepta această supranumire măgulitoare şi pentru a-şi asuma responsabilitatea pentru tot ce au săvîrşit pe 7 aprilie, pentru tot ce trezeşte atîtea emoţii pozitive în mediul simpatizanţilor lor de peste hotare. Şi acest lucru este explicabil. Nu pot fi consideraţi revoluţionari acei care de fapt nu sînt decît provocatori simpli, mediocri, laşi şi iresponsabili.

Astăzi, noi punem punct în istoria cu 7 aprilie. Aducem cel mai important argument care dezavuează toate eforturile informaţionale ale ideologilor liberali. Noi prezentăm apelul televizat al Preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, către cetăţeni în care şeful satului îşi exprimă gratitudine alegătorilor pentru opţiunea făcută în favoarea democraţiei şi stabilităţii. Acest apel a fost imprimat pe 6 aprilie, însă nu a fost plasat la posturile de televiziune pe 7 aprilie din cauza evenimentelor ce au avut loc.

Această imprimare unică demonstrează în mod univoc că conducerea ţării s-a pregătit doar de continuarea activităţii normale, de fiecare zi, de transpunere în viaţă a platformei sale electorale, oferind societăţii consolidare în numele perspectivei europene comune. Anume acest scenariu de dezvoltare a şi fost zădărnicit de radicalii de dreapta care au minţit tineretul, l-au împins sub bîtele poliţiştilor, au cerut autorităţilor să se recurgă la forţă împotriva adepţilor lor înşelaţi.

Sursa: www.pcrm.md