Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPCRM

Adresarea Preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin către alegători

|versiune pentru tipar| PCRM, 30 iulie 2009

Stimaţi Concetăţeni,

La 29 iulie s-au desfăşurat alegerile anticipate în Parlamentul Republicii Moldova. Zilele şi săptămîinile, care au precedat aceste alegeri, au trecut în polemici şi discuţii continue despre viitorul ţării noastre, despre principiile de modernizare a economiei ei şi a sferei sociale. În Moldova nicicînd lupta politică nu a fost atît de încordată. Însă este foarte important că pe parcursul acestor alegeri, practic, toate formaţiunile politice s-au străduit să-şi păstreze calmul, să creeze o atmosferă în care cetăţenii să-şi exprime liber şi în mod democratic voinţa.

În această campanie preelectorală, Partidul Comuniştilor a obţinut o victorie sigură. Pentru PCRM şi-au dat votul mai bine de 700 mii de alegători. Alegerile anticipate au demonstrat încă o dată în mod convingător că, în ultimul deceniu, în Republica Moldova nu a existat un alt partid cu care PCRM s-ar putea compara după gradul de susţinere a societăţii şi după capacitatea de a-şi menţine şi a-şi spori autoritatea politică. În calitatea mea de conducător al Partidului Comuniştilor, Vă sînt recunoscător Dumneavoastră, Dragi Alegători, pentru această încredere. Ea ne convinge că străduinţa noastră de a crea o Moldova independentă, unită şi înfloritoare, o societate a păcii şi a concordiei civile şi-a găsit un viu ecou în inimile Dumneavoastră.

Totodată, mai mult de jumătate din alegători au preferat să-şi dea votul pentru alte formaţiuni politice. În această situaţie, PCRM nu are alte sarcini decît să continue linia politică de consolidare a întregii societăţi moldoveneşti, de menţinere a stabilităţii sociale, de consolidare a încrederii în ireversibilitatea statalităţii moldoveneşti şi a perspectivelor ei. În acest context, PCRM este disponibil pentru un dialog principial şi cointeresat cu toate forţele politice reprezentate în Parlamentul nou-ales.

Dragi Concetăţeni,

Partidul Comuniştilor întotdeauna a conştientizat pe deplin că puterea este aleasă de popor şi că ea trebuie să slujească poporului. Această convingere fermă ne va dicta şi în continuare logica tuturor acţiunilor noastre în vederea unificării forţelor progresiste, în numele Patriei noastre.