Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPDM

Dumitru Diacov: atmosfera actualului scrutin electoral degenerează în acte de vandalism

|versiune pentru tipar| PDM, 6 iulie 2009
Actualul scrutinul parlamentar anticipat decurge într-o atmosferă foarte aprinsă, care poate să compromită calitatea dialogului după alegeri, vina revenindu-le partidului de guvernămînt, dar şi anumitor partide de dreapta, a declarat Dumitru Diacov, preşedintele PDM, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PDM a menţionat că echipa Partidului Democrat din Moldova este supusă unor atacuri dure din partea extremelor eşichierului politic: “Circulă multe speculaţii privind actuala echipă a PDM, dar pot să vă spun repetat că reprezentăm în exclusivitate un singur proiect — proiectul Marian Lupu — Partidul Democrat. Atacurile din partea unor partide liberale pot fi explicate de faptul că, la rîndul lor, acestea i-au propus domnului Lupu să meargă pe listele lor, dar dînsul a decis să conducă echipa Partidului Democrat”.

Dumitru Diacov a mai spus că afişajul electoral al PDM este vandalizat în permanenţă, îndeosebi la Orhei şi Bălţi: “Am sesizat în această problemă CEC-ul şi solicităm organele abilitate să asigure desfăşurarea în condiţii democratice a alegerilor parlamentare anticipate. În mod deosebit, îi solicităm aceasta comisarului de Orhei, căci deteriorarea bilboardurilor PDM, amplasate în locuri publice cu trafic intens, induce bănuieli că poliţia «tolerează» aceste acte de vandalism”.

Serviciul de presă al PDM