Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPDM

PDM va opri războiul politic împotriva poporului

|versiune pentru tipar| PDM, 21 iulie 2009

Partidul Democrat din Moldova constată că formaţiunile politice de la polii eşichierului politic autohton insistă în a promova un mesaj ireconciliabil, care exclude din start orice formă de dialog politic. Formaţiunile liberale şi actualul partid de guvernare nu numai că se demolează reciproc, dar, prin mesaje şi abordări identice, au făcut front comun împotriva Partidului Democrat din Moldova. O asemenea manieră de a face politică trezeşte nedumerire şi-i îngrijorează pe toţi cei care doresc ca în Republica Moldova să se instaureze dialogul social şi responsabilitatea asumată a actului politic.

Astăzi nimeni nu mai are iluzia revenirii la normalitate în cazul restabilirii vechiului format politic parlamentar. Rivalii politici de odinioară s-au transformat în duşmani veritabili, iar terenul lor de război este Republica Moldova. Este regretabil că actualele elite politice, în loc să consolideze societatea, din contră, o macină cu mesaje distructive şi o împing spre divizare după criterii de apartenenţă politică şi etnică, spre conflict, spre o criză deosebit de gravă, cu urmări neprognozabile. PDM consideră că lipsa unui dialog politic civilizat pînă la alegerile parlamentare din 29 iulie alimentează riscurile unui haos social şi după acestea, iar iresponsabilitatea politică şi neglijarea intereselor cetăţenilor poate să compromită pînă şi scopul strategic al ţării — integrarea europeană a R. Moldova.

În faţa acestor pericole şi sfidări de ordin politic, care ameninţă societatea, Partidul Democrat din Moldova declară clar şi răspicat: “Războiul politic trebuie oprit!”. Şi el va fi oprit, odată cu ascensiunea în Parlament a unei forţe politice care este detaşată de lupta dintre comunişti şi partidele liberale. Partidul Democrat din Moldova rămîne consecvent în adoptarea şi promovarea unei poziţii care să excludă implicarea în reglările de conturi şi de interese dintre cele două tabere. Noi pledăm pentru o nouă cultură politică, bazată pe valori democratice veritabile, care să asigure consolidarea statalităţii Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PDM