Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Apel al OTPL către tinerii din Republica Moldova, organizaţiile de tineret a partidelor politice, organizaţiile non-guvernamentale de tineret şi sindicatele studenţeşti

|versiune pentru tipar| PL, 8 iulie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal constată că la moment majoritatea tinerilor care îşi fac studiile în altă localitate decât cea de domiciliu sunt privaţi de dreptul de a-şi exprima opţiunea de vot în localitatea de baştină. Potrivit informaţiilor oficiale, din cei circa 100.000 de tineri care au viză de reşedinţă la locul de studiu, au reuşit să depună declaraţii de şedere doar aproximativ 2 mii de tineri.

Prevederile programului calendaristic, aprobat de Comisia Electorală Centrală, a împiedicat tinerii să obţină dreptul de vot în localitatea de domiciliu. În perioada 17–26 iunie 2009, stabilită de CEC pentru depunerea declaraţiilor de şedere, majoritatea tinerilor erau în perioada examenelor, ceea ce a făcut, practic, imposibilă deplasarea lor în localitatea de baştină.

Ca urmare a refuzului Comisiei Electorale Centrale de a permite tinerilor care au indicat în fişa de însoţire a buletinului de identitate domiciliul şi viza de reşedinţă temporară — să voteze o singură dată, ori la secţia de votare din raza domiciliului, ori la secţia de votare unde îşi are reşedinţă temporară, Partidul Liberal depune un demers către CEC prin care solicităm ca termenul de depunere a declaraţiei de votare la locul aflării să fie prelungit până pe data de 24 iulie.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal face apel catre tinerii din Republica Moldova, organizaţiile de tineret a partidelor politice, organizaţiile non-guvernamentale de tineret şi sindicatele studenţeşti de a susţine efortul nostru pentru a determina Comisia Electorală Centrală să respecte dreptul la vot al tinerilor, garantat prin Constituţie.