Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Campanie electorală agresivă

|versiune pentru tipar| PL, 7 iulie 2009
“Poliţia devine tot mai agresivă şi asta în condiţiile în care poliţiştii sunt oamenii legii şi ar trebui să asigure ordinea, dar nu să creeze situaţii de conflict şi să provoace oamenii”, a anunţat azi liderul PL Mihai Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă.

După ce a fost incendiat sediul PL de la Orhei, duminică a fost vandalizată maşina liderului Filialei Teritoriale Orhei Sergiu Mironic. Ghimpu a povestit că în s. Chiperceni din raionul Orhei în maşina lui Mironic s-a aruncat cu pachete de vopsea, în acel moment Mironic se afla în alt sat, la Bieşti, la o întâlnire electorală. Martorii au povestit că cei care au vandalizat cu vopsea maşina erau poliţişti, îmbrăcaţi în civil. De asemenea, membrii şi simpatizanţii PL de la Băcioi sunt terorizaţi de oamenii legii pentru a nu se implica în campanie electorală.

În acest context, Mihai Ghimpu, liderul PL, s-a adresat Ministerului de Interne şi ministrului Gheorghe Papuc cu cererea să se abţină de la luptă cu Partidul Liberal şi alte partide politice şi să lase în pace cetăţenii să decidă de sine stătător cu cine să voteze la alegerile anticipate din 29 iulie.

Departamentul Comunicare al PL