Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

OTPL a administrat Vaccinul AntiComunist sistemului sanitar public

|versiune pentru tipar| PL, 15 iulie 2009

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a organizat flash-mob-ul “Vaccinul AntiComunist”. Acţiunea a avut loc în faţa Ministerului Sănătăţii şi a avut drept obiectiv denunţarea celor mai stringente probleme sociale din domeniul sanitar, precum şi soluţiile propuse de Partidul Liberal pentru lichidarea acestora.

Tinerii s-au divizat în 2 echipe, prima fiind costituită din “Agenţi Patogeni”, iar cea de a doua — din “Agenţi Sanitari”, reprezentând Schimbarea garantată de Partidul Liberal. Fiecare dintre participanţi a purtat pe spate o inscripţie semnificând o problemă, în cazul agenţilor patogeni, şi câte o soluţie corespunzătoare, în cazul agenţilor sanitari.

Cei 8 participanţi îmbrăcaţi în roşu, simbolizând Puterea comunistă, au aruncat la pământ un banner pe care era inscripţionat “Sistemul sanitar public”, pe care l-au călcat în picioare. Rolul celeilalte tabere, formate din tineri îmbrăcaţi în bleu, a constat în a-i imobiliza pe agenţii patogeni prin administrarea unei soluţii albastre conţinută în nişte seringi, element specific lucrătorilor medicali.

Sensul simbolic al acţiunii a constat în a comunica publicului necesitatea unor reforme complexe în domeniul sanitar, lucru pe care şi l-a asumat pe deplin Partidul Liberal.

Este de menţionat că spre sfârşitul acţiunii, participanţii au fost somaţi de către o lucrătoare din cadrul ministerului să părăsească teritoriul acestuia, anunţându-i că decizia îi aparţine viceministrului, iar faptul că ministerul este o instituţie publică este mai puţin important.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md