Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Foi volante distribuite pentru a compromite imaginea PL, PLDM, AMN

|versiune pentru tipar| PL, 23 iulie 2009

Foi volante trucate cu însemnele PL, PLDM, AMN sunt distribuite în s. Colibaşi, raionul Cahul cu scopul de a compromite partidele de opoziţie şi a dezinforma cetăţenii. Această declaraţie a fost făcută azi în cadrul unei conferinţe de presă de Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.

Conform acestor materiale electorale, “Partidul Liberal aduce la cunoştinţă că pentru fiecare vot dat pentru partidul nostru ve-ţi (n.n. — aşa este ortografiat) primi câte 100 lei fiecare. Banii îi ve-ţi primi la prezentarea buletinului de identitate”, iar în calitate de date de contact apar cele de la Chişinău şi nu cele locale, de la Cahul.

Alianţa “Moldova Noastră”, la rândul său, promite, conform unei alte foi volante, 200 lei pentru fiecare persoană care va vota AMN, “la prezentarea foto (pe telefon mobil) a buletinului de vot la care va fi aplicată ştampila votat pe cerculeţul din dreptul partidului nostru”. Partidul Liberal Democrat din Moldova este şi mai darnic, potrivit altui material electoral, oferind 300 lei, “în caz dacă numărul de voturi din localitatea dvs. vor depăşi 40% în folosul PLDM”.

Ghimpu respinge categoric veridicitatea acestor pretinse materiale cu caracter electoral şi ca argument că aceste materiale nu sunt pregătite de staff-ul electoral al PL invocă faptul că Partidul Liberal nu semnează niciodată Partidul Liberal din Moldova, aşa cum apare în aceste materiale. “Noi tot timpul ne prezentăm Partidul Liberal, în toate materialele electorale şi declaraţiile”. Un alt argument ar fi faptul că cei de la PL ştiu gramatica şi niciodată n-ar scrie “ve-ţi” primi, aşa cum apare în respectivele materiale.

Potrivit lui Ghimpu, acest caz demonstrează că “comuniştii sunt convinşi că vor pierde alegerile şi nu mai sunt încrezuţi, aşa cum spunea Voronin, că vor lua 80% în aceste alegeri. Dacă ar fi stat lucrurile altfel nu recurgeau la asemenea minciuni.”

Departamentul Comunicare al PL