Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Liderii PL la Hânceşti

|versiune pentru tipar| PL, 23 iulie 2009

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu alegătorii din raionul Hânceşti. Mesajul acestuia a fost ascultat de cca 200 de persoane din satele Buţeni, Caracui, Sărata Galbenă, Mereşeni. Ghimpu le-a spus sătenilor că a venit momentul adevăratei schimbări, fiecare e liber să aleagă pe cine doreşte doar că trebuie să ne gândim dacă ne place cum trăim astăzi, dacă ne convine şi acceptăm situaţia actuală: să nu te simti în siguranţă la tine acasă, să nu ţi se respecte drepturile fundamentale. Ghimpu spunea că schimbarea trebuie să fie aportul fiecăruia din noi, doar scăpând de dictatura comunistă, putem scăpa de sărăcie şi merge pe un vector european.

Peste 800 de locuitori ai raionului Hânceşti s-au bucurat să-l vadă săptămâna trecută pe Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al Partidului Liberal, “reprezentant al noii clase politice”. Locuitorii satelor Drăguşenii Noi, Fundul Galbenei, Cărpineni, Mingir, precum şi cei din oraşul Hânceşti au avut ocazia să vizioneze filmul “Adevărul despre 7 aprilie”, un film ce prezintă ororile regimului Voronin, cum şi de ce au ieşit tinerii în stradă, sunt prezentate probe ale maltratării tinerilor de către poliţie după evenimentele din 7 aprilie. Majoritatea întrebărilor adresate au vizat proiectul Lupu, strategia economică a Partidului Liberal, integrarea europeana vs “unirea” cu România.

Mesajul candidatului electoral PL a fost clar: pe 29 iulie cetăţenii nu vor face o alegere între concurenţii electorali, ci între democraţie şi încălcarea drepturilor omului, între adevăr şi minciună, între siguranţa oamenilor şi teama de a vorbi şi circula liber. “Nu pot să înţeleg de ce un om normal, integru, lucid ar vota comuniştii”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost primit peste tot cu aplauze, oamenii spunând că anume el este speranţa într-un viitor mai bun. S-a vorbit despre priorităţile Partidului Liberal şi politica ce urmează a fi aplicată în domenii strategice precum agricultură, sănătate, integrare europeană. Răspunsurile la întrebări au fost exemplificate şi prin realizările de la Primăria mun. Chişinău, începând cu implementarea proiectului care vizează reformarea staţiei de epurare, a prelucrării deşeurilor, ajutor pentru familiile socialmente vulnerabile ale căror venituri lunare nu depăşesc 1500 lei şi altele.

La aceste întâlniri au fost prezenţi şi Gherghe Bucşa, preşedintele Filialei Teritoriale Hânceşti a PL, Gheorghe Lica, vicepreşedinte, Ion Apostol, candidat electoral PL, care a vorbit în deschiderea întâlnirilor despre situaţia actuală din Republica Moldova şi soluţiile propuse de Partidul Liberal şi anume: acordarea unor subvenţii de 800 lei şi 30 de litri de motorină la 1 ha de teren agricol prelucrat, crearea unor centre de colectare a produselor argicole la preţuri rezonabile, protejarea pieţei agricole interne de producţia din import, reducerea numărului de angajaţi ai unor instituţii de stat ineficiente sau chiar desfiinţarea lor pentru ca banii rămaşi să fie investiţi în domenii stategice ş.a.

Sate precum Bălceana, Sofia, Negrea, Voinescu l-au avut în vizită pe candidatul electoral Ion Apostol. Alegătorii au fost interesaţi de politicile care vor fi aplicate de PL, în cazul în care va ajunge la guvernare, ce soluţii oferă PL pentru problemele cu care se confruntă cetăţenii. Apostol a accentuat că, în primul rând, legea trebuie să fie respectată şi statul să vină în sprijinul populaţiei. La întâlnirea din Negrea a fost prezent şi primarul comunist din această localitate, care habar nu avea ce înseamnă comunism. La întrebarea “Credeţi în ideologia comunistă?” a zâmbit şi nu a răspuns. Şi la alte întrebări de genul “Ştiţi că averea lui O. Voronin este de peste 4,5 mlrd de $?” el a răspuns că nu-l interesează subiectul. Unii dintre sătenii prezenţi au început a striga “Hoţule!” Provocatori comunişti au fost şi la această întâlnire: după 2–3 pahare de băutură, au prins la curaj şi au venit să adreseze întrebări, desigur că răspunsuri nici nu vroiau să audă, ţipau şi gesticulau, până persoanele venite la întâlnire i-au rugat să plece.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md