Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Primarul din s. Izvoare cere membrilor PL licenţă pentru difuzarea filmului “Adevărul despre 7 aprilie”

|versiune pentru tipar| PL, 23 iulie 2009

Cei peste 400 de locuitori ai satului Pruteni din raionul Făleşti şi peste 200 de locuitori ai satului Izvoare, prezenţi la întâlnirile cu candidaţii electorali pe listele Partidului Liberal, au declarat că optează pentru schimbare la alegerile din 29 iulie şi vor vota Partidul Liberal. Dezamăgiţi de dezastrul provocat în R.Moldova de autorităţile comuniste pe parcursul celor 8 ani de guvernare, locuitorii din raionul Făleşti se arată încrezători în soluţiile propuse de Partidul Liberal pentru depăşirea situaţiei social-economice şi politice grave care este acum în Moldova, precum şi în echipa PL, formată din profesionişti, oameni oneşti, necompromişi, cu verticalitate şi demnitate, care pot să elaboreze politici corecte pentru toţi cetăţenii.

Şi locuitorii satelor Pârliţa şi Risipeni vor opta pentru o EuroMoldovă liberală alături de Partidul Liberal la aceste alegeri. Alegătorii care au participat săptămâna trecută la întâlnirile electorale organizate de Filiala Teritorială Făleşti a PL sunt decişi să-i convingă pe cei apropiaţi, pe colegi şi prieteni să voteze Partidul Liberal, căci numai astfel fiecare cetăţean poate avea un viitor demn la el acasă.

La Făleşti, campania electorală se desfăşoară cu probleme şi încălcări din partea autorităţilor locale. Membrii PL din Făleşti afirmă că autorităţile locale recurg la cele mai diferite mijloace pentru a împiedica desfăşurarea unei campanii electorale corecte pentru toţi concurenţii şi nu asigură condiţii democratice pentru agitaţie electorală. Administraţia publică locală face tot posibilul pentru a zădărnici întâlnirile cu alegătorii, în special sunt îngrijoraţi de difuzarea filmului “Adevărul despre 7 aprilie 2009” şi inventează diferite pretexte pentru a aduna localnicii, în aceeaşi zi şi aceeaşi oră când sunt programate întâlnirile electorale ale candidaţilor PL, pentru a le comunica ceva foarte important. De asemenea, sunt intimidaţi agenţii economici care le permit membrilor PL să ia curent electric pentru a proiecta filmul “Adevărul despre 7 aprilie 2009”. Primarul s. Ivoare, Eugenia Moisei, chiar a interzis difuzarea filmului, cerându-le membrilor PL “licenţă” pentru acest lucru. Membrii locali ai PL spun că doar cu câteva zile înainte, la Izvoare, comuniştii au proiectat nestingheriţi filmul “Atac asupra Moldovei” şi n-au avut nevoie de licenţă.

Tot săptămâna trecută, la Făleşti au fost reţinuţi 4 tineri pentru motivul, invocat de poliţie, “afişaj electoral în locuri nepermise”. Cei trei tineri, care nu s-au făcut vinovaţi de ceva anume, au fost amendaţi şi li s-au întocmit procese-verbale.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md