Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Apel adresat conducătorilor firmelor de transport privat de pasageri, proprietarilor de microbuze şi autobuze

|versiune pentru tipar| PL, 24 iulie 2009

Stimaţi domni,

Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 vor determina vectorul dezvoltării Republicii Moldova în următorii ani, de aceea votul fiecărui cetăţean este hotărâtor în determinarea acestui curs. În actuala campanie electorală am constatat un activism sporit al alegătorilor, un interes major al cetăţenilor faţă de situaţia politică din Republica Moldova.

Imperfecţiunea legislaţiei electorale şi iresponsabilitatea organelor abilitate cu organizarea actualelor alegeri, practic, au exclus din procesul electoral, spre regret, un segment important de cetăţeni — studenţii, care tradiţional, în perioada de vară, se află în vacanţă, în localităţile lor de baştină. Majoritatea lor figurează în listele electorale de la Chişinău, nu sunt în posesia certificatelor pentru drept de vot eliberate de secţiile de votare din capitală şi, respectiv, nu vor putea vota în localităţile în care se află la momentul de faţă.

Vă rugăm respectuos să examinaţi posibilitatea de a contribui la transportarea, în ziua de 29 iulie 2009, din centrele raionale din nordul şi sudul republicii la Chişinău şi retur, a studenţilor care au viză de reşedinţă în căminele universitare din Chişinău, pentru ca aceştia să aibă posibilitatea să-şi exercite dreptul constituţional la vot.

Prin participarea dvs. la această acţiune de caritate veţi contribui la instaurarea democraţiei în Republica Moldova.

Vă mulţumim anticipat pentru susţinere!

Sursa: www.pl.md