Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPLDM

Comsomoliştilor le este frică de dezbaterile cu Tineretul Liberal Democrat

|versiune pentru tipar| PLDM, 16 iulie 2009

Invitaţia Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova adresată la 13 iulie comsomoliştilor de a participa împreună la dezbateri publice cu privire la evenimentele din ziua de 7 aprilie şi cele ce au urmat a rămas fără răspuns. Termenul de aşteptare a unui răspuns oficial a expirat astăzi la ora 11.00.

Constatăm că tineretul comsomolist refuză să participe la dezbateri împreună cu tinerii liberal democraţi din frică şi din lipsă de argumente şi probe veridice. Ei se tem de un dialog sincer, se tem de forţa adevărului, pentru că unicul lor argument a fost întotdeauna minciuna. În acest context se înscriu şi recentele declaraţii lansate de reprezentanţii Partidului Comuniştilor, precum că în lista candidaţilor PLDM nu se regăsesc tineri pînă la 30 de ani. Prin această dezinformare crasă, PCRM a încercat să devieze discuţiile de la subiect şi să manipuleze opinia publică.

Pe lista PLDM se află 21 de tineri, cu vîrsta de pînă la 30 de ani, iar liderul Tineretului Liberal Democrat din Moldova, George Mocanu, candidează în deputaţi pe locul 26. Pentru comparaţie — în lista PCRM sunt doar 12 tineri, iar liderul comsomolist este al 40-lea.

În pofida refuzului comsomoliştilor de a dezbate public cu tinerii liberal democraţi, duminică, 19 iulie, la ora 11.00, Organizaţia de Tineret a PLDM va organiza în Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfînt” o întîlnire cu cetăţenii, la care va fi relatat adevărul despre evenimentele din 7 aprilie, vor fi demonstrate probe video şi imagini, care arată clar cine a fost organizatorul lor şi cine a avut de cîştigat în urma deturnării protestelor paşnice.

Serviciul de presă al PLDM