Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPLDM

Bilanţul campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie

|versiune pentru tipar| PLDM, 27 iulie 2009

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut azi bilanţul campaniei electorale pentru alegerea Parlamentulu Republicii Moldova, pe care a caracterizat-o ca extrem de dură. În acelaş timp, Vlad Filat a menţionat că PLDM a avut ca obiectiv desfăşurarea unei campanii corecte şi fără atacuri la persoană.

Aşa cum ne-am angajat plenar în faţa societăţii, Partidul Liberal Democrat din Moldova, a avut o campanie constructivă, am propus soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm. PLDM nu s-a dedat atacurilor la persoană, nu a calomniat concurenţii electorali şi a făcut eforturi susţinute pentru a oferi posibilitate cetăţenilor să voteze liber la 29 iulie şi să facă o alegere conştientă. Republica Moldova are nevoie de o nouă guvernare legal constituită şi reprezentativă, rezultată în urma unui vot conştient şi nu a unei manipulări sau dezinformări, a declarat Vlad Filat.

Pe durata campaniei, reprezentanţii PLDM au avut întruniri electorale în toate localităţile Republicii Moldova şi peste 300 de întîlniri de cartier cu alegătorii din municipiul Chişinău. În cadrul acestora candidaţii la funcţia de deputat în Parlament şi reprezentanţii partidului au raspuns la întrebări, au vorbit despre ceea ce urmează să întreprindă PLDM după alegeri.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a facut faţă şi a rezistat tuturor presiunilor exercitate de Partidul Comuniştilor prin intermediul instituţiilor statului şi, în mod special, al mass-media subordonată acestui partid. “Din nefericire nici în această campanie electorală instituţiile media aservite puterii nu au înţeles un lucru extrem de important: că viaţa în ţara noastră va continua şi după alegeri. Urmează ca fiecare dintre noi să răspundă pentru acţiunile sale. Calomnia, atacurile la persoană — sunt infracţiuni care aduc prejudicii şi influenţează opţiunea cetăţeanului în execitarea dreptului său de a vota liber”.

Astăzi urmează să se încheie campania electorală pentru alegerile parlamentare din 29 iulie. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a reiterat apelul către funcţionarii de stat şi a chemat angajaţii instuţiilor media subordonate actualului regim să nu admită influenţarea cetăţeanului în dreptul lui de a vota liber. Avem convingerea că rezultatul din 29 iulie va fi unul categoric în favoarea PLDM şi a Opoziţiei Unite, ceea ce va oferi cetăţenilor posibilitatea de a trăi liber în Republica Moldova , a declarat Vlad Filat.

Serviciul de presă al PLDM