Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPNL

Comisia Electorala Centrala a inregistrat PNL in calitate de concurent electoral

|versiune pentru tipar| PNL, 3 iulie 2009

Astazi, 3 iulie 2009, Comisia Electorala Centrala a emis o hotarire de inregistrare a candidatilor la functia de deputat in Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului National Liberal, a simbolului electoral si de confirmare a dlui Mihai Severovan, consilier municipal PNL de Chisinau, ca membru reprezentant cu vot consultativ la CEC.

Potrivit hotaririi CEC, Partidul National Liberal va figura pe locul 7 in buletinul de vot, cu simbolul sau electoral, stabilit in Statut, identic semnului permanent al partidului — Sageata in patrat, sub care de afla abrevierea PNL.

Pe lista PNL candideaza 103 persoane dintre care 45 sint femei, 58 — barbati, 27 tineri. 12 candidati detin cetatenia romana si alti 14 au depus actele pentru redobindirea acesteia. De asemenea, 39 candidati sint din Chisinau, iar 64 — din raioane. Dupa criteriul profesional, lista PNL include 17 economisti, 2 doctori in stiinta, 8 juristi, 16 oameni de afaceri, 21 de pedagogi, 9 medici.

In declaratiile facute presei, Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, a spus ca Platforma electorala a formatiunii respecta consecventa ideologica si programatica a Platformei electorale a PNL din alegerile locale-2007, fiind vorba de un Parteneriat strategic Romania-Republica Moldova pentru NATO si UE.

“De 18 ani — a declarat presedintele PNL — clasa politica din R.Moldova promoveaza un mesaj trunchiat si confuz privind identitatea nationala a populatiei din statul nostru si imperativul orientarii ireversibile a statului spre structurile euratlantice. Este nevoie de a spune clar ca Republica Moldova trebuie sa iasa din CSI, sa obtina plecarea trupelor ruse de pe teritoriul sau, sa rezolve, cu sprijinul comunitatii internationale, problema transnistreana in cadrul Constitutiei, dupa care, iesind din zona de influenta rusa, sa acceada, prin sprijinul masiv din partea Romaniei, in NATO si UE.”

Serviciul de presa al PNL