Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016Documente CEC

Hotărîre cu privire la cererea de retragere din campania electorală pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova a dlui Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic “Platforma Demnitate şi Adevăr”

|versiune pentru tipar| Chişinău, 21 octombrie 2016, Nr. 437

La 20 octombrie 2016, dl Andrei Năstase, candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic “Platforma Demnitate şi Adevăr”, a depus la Comisia Electorală Centrală cererea privind retragerea sa din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Totodată, Comisia Electorală Centrală constată că odată cu depunerea cererii de retragere din campania electorală, dl Andrei Năstase urmează să prezinte raportul despre mijloacele băneşti acumulate şi cheltuielile efectuate în campanie, care va reflecta situaţia de pînă la data admiterii cererii sale.

În temeiul art. 18, 26, 46 alin. (6) şi 382 din Codul electoral nr.1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

  1. Se ia act de cererea privind retragerea din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 a concurentului electoral, dl Andrei Năstase, înregistrat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 269 din 18 septembrie 2016 “Cu privire la cererea de înregistrare a dlui Andrei Năstase în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Politic «Platforma Demnitate şi Adevăr», a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul)”.
  2. Dl Andrei Năstase va prezenta, în decurs de 24 de ore, raportul despre mijloacele băneşti acumulate şi cheltuielile efectuate în campania electorală pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, la situaţia de 21 octombrie 2016.
  3. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.